Отидете към основна версия

1 595 27

Наследството на канцлера! Мемоарите на Ангела Меркел излизат в книжарниците през ноември

  • германия-
  • ангела меркел-
  • олаф шолц-
  • пандемия

Меркел, която беше начело на Християндемократическия съюз, устоя на множество кризи по време на управлението си, включително наплива на мигранти в Европа през 2015 г. и пандемията от COVID-19

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел "Свобода. Мемоари 1954 – 2021“ ще излязат от печат в края на месец ноември, съобщи издателят ѝ, цитиран от ДПА, пише БТА.

Меркел, която беше начело на Християндемократическия съюз, устоя на множество кризи по време на управлението си, включително наплива на мигранти в Европа през 2015 г. и пандемията от КОВИД-19.

Бившият канцлер е написала книгата в съавторство с дългогодишния си политически съветник Беате Бауман.

Според издателската къща "Кипенхойер и Вич“ в книгата ще се разказва за живота на Меркел в две германски държави – 35 години в комунистическата Източна Германия и 35 години в обединена Германия.

Меркел, която е родена в Хамбург през 1954 г., но скоро след това се премества с родителите си в Източна Германия, обясни, че цял живот я занимава въпросът за свободата – както в политиката, така и в личния ѝ живот.

"Без демокрация няма свобода, няма конституционна държава, няма защита на правата на човека“, каза Меркел и добави, че за нея свободата означава "да не спираш да се учиш, да не стоиш на едно място, а да можеш да продължиш напред дори и когато излезеш от политиката“.

Книгата ще излезе в трийсет държави по целия свят, съобщи издателската къща.

Ангела Меркел беше начело на най-голямата европейска икономика в периода от 2005 г. до 2021 г. Тя беше първата жена канцлер на страната, припомня ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: