Отидете към основна версия

2 993 42

Министерството на отбраната на Русия: Планираме допълнителни мерки за защита на пограничните ни области с Украйна

  • андрей белусов-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • курска област

Министър Андрей Белоусов отбеляза, че реализирането на представения план на Генералния щаб за допълнителни мерки за осигуряване на териториалната цялост на Белгородска област ще контролира лично

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов заяви днес, че руските военни командири са подготвили поредица от мерки за укрепване на сигурността на граничните с Украйна руски области, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Министърът на отбраната на Русия Андрей Белоусов проведе поредно съвещание по въпросите за гарантиране на сигурността на населението и инфраструктурните обекти в пограничните територии на страната в Курска, Брянска и Белгородска област. В рамките на днешната среща са се обсъждали допълнителни мерки за осигуряване на целостта и неприкосновеността на територията на страната, а също така за защита на населението и инфраструктурата на Белгородска област от нападенията от страната на украинските въоръжени сили", посочи в изявление руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Става дума преди всичко за повишаване на ефективността на системата за управление на войските във взаимодействие с други силови ведомства и администрацията на Белгородска област, за определяне на отговорните служители, както и за отделянето на допълнителни сили и средства, които ще бъдат пренасочени за изпълнение на основните задачи", е казал Белоусов, цитиран от министерството на отбраната.

"Андрей Белоусов отбеляза, че реализирането на представения план (на Генералния щаб за допълнителни мерки за осигуряване на териториалната цялост на Белгородска област - бел. ТАСС) ще контролира лично. В съвещанието са взели участие губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, заместник-министрите на отбраната на Русия Андрей Булига и Алексей Криворучко, както и представители на канцеларията на руския президент", съобщи руското Министерство на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания