Тема: Украйна

13 Август, 2024 13:42 3 712 63

Руското разузнаване търси наследници на Володимир Зеленски, но мълчи виновно за украинските военни планове

  • арсен аваков-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски

След анализ на получени данни Руското външно разузнаване заявява, че американската администрация вече е инструктирала неправителствени организации да разработят сценарий за идването на Аваков на власт в Украйна

Руското разузнаване търси наследници на Володимир Зеленски, но мълчи виновно за украинските военни планове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков и по-точно отношението на Белия дом към него е тема, с която се занимава в момента Външното разузнаване на Руската федерация (СВР РФ).

Тази сутрин и държавната ТАСС и много други агенции публикуват разпространено от службата прессъобщение. В момент, в който е явен провалът на разузнаването на Руската федерация, непрехванало плана на украинската армия да навлезе в Курска и Белгородска област, обсъждането на евентуалните наследници на настоящия президент напълно се вписва като опит за отклоняване на вниманието, отчитане на дейност пред Кремъл и продължаване на информационната операция за разколебаване на имиджа на властта в Киев.

Според СВР САЩ счита за подходящ кандидат, който да смени президента Володимир Зеленски, именно Арсен Аваков. Обяснява се, че сред силните страни, които американците виждат, са здравите му връзки с украинските националистически организации и съхранените контакти с лидери на страни от Европа.

Отбелязва се също, че според Белия дом това "ще позволи на Запада да се подготви по-добре за евентуалното начало на преговори с Русия за разрешаване на конфликта".

В прессъобщението и тезите си от руското външно разузнаване днес продължават сюжета в руския пропаганден наратив както за пълното подчиняване на властта в Киев на интересите на САЩ и марионетното правителство, така и за нелегитимността на Володимир Зеленски, чийто мандат изтече по-рано тази година. Освен това с тези тези се дават и бъдещи аргументи на Кремъл отново да отхвърли възможности за преговори за мир.

В разузнаването са напълно убеден, че в американския елит расте недоволството към Зеленски, както сред републиканците, така и сред демократите - основно заради съмнения в смисъла на разходването на милиарди долара военна помощ. Зеленски предприема безумни стъпки, с които заплашва да изведе ескалацията извън пределите на Украйна. Ситуацията в Курска и Белгородска област разузнавачите описват като "трескаво търсене" от страна на Зеленски да стабилизира своите властови позиции след изтичането на пълномощията му на 20 май тази година.

В настоящата ситуация Вашингтон проучва варианти за замяна на украинския лидер с "по-управляема и по-малко корумпирана фигура, която би удовлетворила мнозинството западни съюзници". Това, смята Белия дом според руското разузнаване, ще позволи на Запада да се подготви по-добре за евентуалното начало на преговори с Русия за разрешаване на конфликта. Бившият министър на вътрешните работи на Украйна А. Аваков в момента се разглежда като подходящ кандидат. Американците включват "силните страни" на Аваков като близките му връзки с украинските националистически формации и постоянните му контакти с лидерите на европейските държави.

След анализ на получени данни Руското външно разузнаване заявява, че американската администрация вече е инструктирала неправителствени организации да разработят сценарий за идването на Аваков на власт в Украйна.

Въпросът вече се обсъжда с лидерите на водещите украински опозиционни партии Ю. Тимошенко и П. Порошенко, както и с редица влиятелни депутати от Върховната Рада от управляващата партия "Слуга на хората". В бъдеще се планира да започне мощна информационна кампания за дискредитиране на Зеленски, за да бъде принуден да напусне поста си.

"Изглежда, че докато американците търсят "черна котка в черна стая" - легитимен, разумен политик в украинския елит след Майдана, Украйна бавно, но сигурно се превръща в "черна дупка" в Европа. Единствената реална основа за преговори, многократно изразена от руския президент В. Путин, остава непроменена. Останалото е предмет на разговори."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    19 17 Отговор
    Г-н Арестович е подходящ заместник, но не може да стигне нивото и класата на г-н Зеленски.

    Коментиран от #8

  • 2 Ами

    6 3 Отговор
    Зинете , и ще ви кажат !
  • 3 ТаУмВзе

    37 5 Отговор
    Вече Праведната Пропаганда публикува плановете на Тайните служби на Русия! БУХАХАХХАХАХАА Добре е!
  • 4 Сайта "скандално"

    35 16 Отговор
    "Украински военен експерт: Няма да удържим плацдарма в Курск. Много войници ще загинат и пак ще се провалим"
  • 5 Злобното Джуджи

    17 30 Отговор
    Ру3кото "разузнаване" е като ру3ката "космонавтика" - нищо общо с Великите дела и хора на бившия СССР, който Русия еднолично Предаде и Разтури.
    Мррррръсни, ру3333ки ПРЕДАТЕЛИ 👎

    Коментиран от #13, #17, #24

  • 6 Последния Софиянец

    6 7 Отговор
    Кличко изглежда разбран.
  • 7 Ермек

    22 6 Отговор
    Ще е.
    Избута палячото от всвкъде, със съдействието на англо-саксите, които не са доволни от Наркоманскиййй.
  • 8 провинциалист

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    но не може да стигне нивото и класата на г-н Зеленски. - пропуснал си кавичките около нивото и класата

    Коментиран от #20

  • 9 Ганчо седи и се дзвери

    9 7 Отговор
    Чака да види кой ще победи!
    Ако победи Украйна ще добута МОЧА!
    Ако победи. Маскалия ще върне МОЧА!

    Коментиран от #34

  • 10 Хайо

    18 10 Отговор
    Русия не търси заместници на Зеленски .Новия президент -губернатор на Украйна е в Русия ,нали за това го размениха .

    Коментиран от #51

  • 11 ха ха ха ....

    18 9 Отговор
    укрите сами си пускат партенки .
  • 12 Корекция

    19 17 Отговор
    Руското разузнаване търси наследници на Владимир Путин.
  • 13 Хайо

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Злобното Джуджи":

    Ходил ли си на училище ? По начина ти на писане мисля ,че нямаш повече от 2 клас ?

    Коментиран от #26

  • 14 Атина Палада

    18 10 Отговор
    Путин е велик стратег-излъга украинците да превземат Курск
  • 15 Само питам

    21 8 Отговор
    Пингвините в украйна в кой измислен свят живеят ?
  • 16 Атина Палада

    4 15 Отговор
    Путин и Зеленски играят в един отбор
  • 17 Какво стана

    25 6 Отговор

    До коментар #5 от "Злобното Джуджи":

    със заклещените амер.австронавти в МКС? Предния път се молиха на руснаците. А сега??? Хахаха. Великите амери.
  • 18 Нова занимавка

    17 10 Отговор
    Виж ти от руското разузнаване публикуват доклади..каква ли е целта на тая дейност освен да предизвикват смях у четящите ги?
  • 19 следд време трябва филм за Потника

    14 2 Отговор
    Достоен е за Турски сериал от поне 2 300 серии.

    Коментиран от #33

  • 20 Злобното Джуджи

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "провинциалист":

    След Три Години ПОЗОР стана ясно че има и по-достойни от Зеле кандидати за най-глупав президент. Всяка вечер сяда пред камерите и чертае поредната си "Червена" линия. Червена от кръвта на загиналите за нищото руски войничета. Фашист 👎
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 АУУУУУ

    10 13 Отговор
    ВСИЧКО МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО .....ИМА САМО ЕДИН МАЛЪК ПРОБЛЕМ........НИЩО НА ФРОНТА НЕ ЗАВИСИ ОТ ХИБРИДНИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ НА РУСИЯ..... ... 🚾🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 23 Голям смях😂😂😂

    8 12 Отговор
    Руската държавна агенция ТАСС😂😂😂 Явно Матушката яко е закъсала и пристъп на безпомощност пак подхвана опорките за Зеленски😂
  • 24 Верно е

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Злобното Джуджи":

    С разпада на СССР, разузнаване няма. Занимават се кой отворил магазинчета за фастъци и чорапи на пазара в Москва 😂
  • 25 Мишел

    7 19 Отговор
    САЩ показаха на Путин как ще изглежда ядрен удар в отговор на руска провокация (ВИДЕО)



    В социалните мрежи се разпространява видео, показващо симулация на ядрен удар от страна на САЩ срещу Русия в случай, че диктаторът Владимир Путин се реши да използва ядрено оръжие.

    Видеото показва и броя на жертвите, до които това ще доведе - имайки предвид бойните глави на някои от ракетите, които ще бъдат използвани, очакваните жертви на територията на Руската  федерация биха достигнали около 130 милиона души.


    Смята се, че при първия удар ще загинат около 50 милиона души, а през следващия месец в резултат на лъчевата болест още около 80 милиона. Останалите живи около 5-10 млн.руски граждани ще бъдат полухора облечени с радиация.
    Диктаторът следва да е наясно до какво биха довели неговите ядрени заплахи.

    Коментиран от #30, #32

  • 26 Злобното Джуджи

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хайо":

    "....мисля..."

    Не мисли, това не е силната ти страна 😁
    В Кремле от много "мислене" виж до къде го докараха.
  • 27 Злобното Джуджи

    4 3 Отговор
    По Коментарите ми сигурно сте се убедили че си заслужавам името
  • 28 К.О.Т.арАК 🐱

    10 18 Отговор
    доста хора подценяват Украина и Зеленски , но да извършиш такова нападение , без никой да те разбере си е подвиг! тва е признак на много сериозна работа извършена от сериозни хора!- САЩ знаеха и часа на СВО...седмица назад , нека пак,,русофилите ,, да плюят Зеленски , че бил наркоман-ВСУ може да стигне и до Москва в момента , и няма кой да ги спре

    Коментиран от #35

  • 29 Гориил

    6 4 Отговор
    Този наследник вече е намерен. Харковският бизнесмен Арсен Аваков ще стане президент.
  • 30 Ако руснаците

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Мишел":

    Направят провокация както я виждаш ти американците няма да имат време да направят отговор

    Коментиран от #37

  • 31 Сводка на КГБ до шматки.бг

    4 1 Отговор
    Обсъжда се смяната на Зеленко с опозиционния лидер Фостено.
  • 32 Европа също ще даде жертви

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "Мишел":

    По оценка на специалисти европейските жертви ще бъдат около 300 милиона които ще загинат много бавно и мъчително от лъчева болест
  • 33 провинциалист

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "следд време трябва филм за Потника":

    Сериал има - "Слуга на народа". Президенството му е само пореден сезон от сериала.
  • 34 Последния Софиянец

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ганчо седи и се дзвери":

    На реставрирания паметник на съветската армия Тиквата и Доган ще посрещат Путин а нас пак няма да ни пуснат там.
  • 35 Очаква се

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    ВСУ да достигне Москва в петък в 11:00 часа и пет минути
  • 36 Злобното Джуджи

    5 7 Отговор
    Искам да се извиня на всички Ру3офили.
    Ако тия двамата горе на снимката са от Ру3кото разузнаване, значи нещата в Ру3ия са вън от всякакъв контрол 😁

    Коментиран от #42

  • 37 Гориил

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ако руснаците":

    Дори преди кризата да замръзне, остават месеци напрегнати преговори, но Вашингтон бързо разбърква картите и ги раздава. В тези случая Москва поваля маса.
  • 38 Свободен

    7 9 Отговор
    Кремъл се тресе!
    На паниката очите са големи!

    Коментиран от #39

  • 39 Гориил

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "Свободен":

    Грешиш. В Москва има спокойни и хладнокръвни терминатори.
  • 40 Механик

    7 4 Отговор
    А, вие пък! Ми той, Зеленски е несменяем бе. Хахаха!
    Зеленскище бъде похарчен от сегашните си ментори. Ще го очернят както само те си умеят. Дали ще го убият или народа ще го линчува е друг въпрос. Но му е наближило много сериозно и необратимо.
    Такъв палячо светът още не бе виждал.
  • 41 Аваков е украински, краен националист,

    9 8 Отговор
    който е много интелигентен и е абсолютен русофоб...

    Кошмар за рашистите.

    Коментиран от #44

  • 42 Механик

    5 5 Отговор

    До коментар #36 от "Злобното Джуджи":

    Май ти си вече извън контрол?
    Какво? Слънцето ли ти действа зле или видимата капитулация на О-крайна те възпаляват така?

    Коментиран от #46, #52

  • 43 Тоя клоун е идеалният за американците

    5 4 Отговор
    президент.
    Знае как да се държи пред камера и да прави пропаганда, послушен а и не му пука за народа.
  • 44 Гориил

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Аваков е украински, краен националист,":

    Аваков е етнически арменец по произход, но по убеждения е нацист.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Механиче,

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    Нещо си не верваш,а?
  • 47 Беceн _язoвeц

    10 7 Отговор
    Украинците завладяха само за седмица толкова руска територия, колкото руските нашественици за половин година в Украйна
    13.08.2024г.
    Според DeepState около 44 руски населени места сега са под контрола на украинската армия, други 10 са под въпрос
  • 48 Друг е въпросът!

    8 7 Отговор
    Кой ще смени путлер?Там е работата.
  • 49 Яяяяяя

    0 1 Отговор
    Странен превод
  • 50 Руското

    10 0 Отговор
    Разузнаване е по стюпит от българското.
  • 51 Копейки,

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хайо":

    Що така драпаш като мишле в емайлиран леген?Свърши тая.Колапсът в Раша ще бъде зловещ.И причината не е брилянтната специална военна операция на ВСУ.Причината,е,че от Кремъла се изрепчиха на хегемона САЩ.
    Айде ходи да си играеш в пясъка.
  • 52 Злобното Джуджи

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    "...или видимата капитулация на О-крайна..."

    Чул те Господ, ма и Господ е за Украйна гледайки възпаляващите мозъка про3дотии на бившите братушки. Тва да хванеш един колец и да им го вкарваш, вкарва, вкарваш та чак до там където би трябвало да има мозък. Ама няма мозък , питай Ленин 😆😆😆
  • 53 Демократ

    6 4 Отговор
    Кремълските опорки се увлякоха и вече се изживяват като сътрудници на САЩ срещу Зеленски. Сигурно Путин мисли,че Тръмп е президент. Има доста чегунени глави с едно гънка в мозъка,свързана с Кремъл.
  • 54 Руското "разузнаване" проспа

    6 3 Отговор
    струпването на украинците на границата с Курска област...

    Повече няма смисъл да се коментират възможностите му....

    Коментиран от #61

  • 55 Българин

    8 2 Отговор
    Русското разузнаване да търси заместник на Путиняка, че няма да изкара още много.
  • 56 Без коментар

    4 3 Отговор
    Ден номер 902 от тридневната.Натовско оръжие треппе руснаци в Русия.
    Без коментар.
  • 57 Хахахаха

    5 1 Отговор
    Зеленски търси наследник на путлера!

    Коментиран от #58

  • 58 Злобното Джуджи

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "Хахахаха":

    Не необходимо да ги търси.
    Вова има две красни щерки и двете живуркат безгрижно в "Лошия, Прогнил" Запад. За каква Ядрена Война и бомби иде реч ? )))

    Коментиран от #60

  • 59 зелю е нелегитимен

    3 1 Отговор
    президент! И ако Русия мълчи виновно, зелю слугата на .....за нечестните неща мълчи като бит з-а-д-ник!
    Да не мизерства над украинците. Да послуша ПАПАТА и развее бялото знаме. Пак до там ще стигне, но по трудния начин.
  • 60 шмарканото жужи в зелено

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Злобното Джуджи":

    А джуджето, което говори коленичил пред западняците, няма деца, така ли? И каква е връзката на дъщерите на Путин с ядретното оръжие? Писна ми от неграмотни!!!!! Вие на тази ли лежите???? Никой не вярваше Путин да предприеме и военни действия спрямо укрите - те могат ВСИЧКО да правят според натото и обора и НИЩО да не им се случва като ОТВЕТ и отговорност. Идва видовото време.
  • 61 Курций Руф

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Руското "разузнаване" проспа":

    Пресата казва това,в което иска да повярвате,а истината се търси с труд.
    Дали действително е ,,проспало" нахлуването на укрите или ги е оставило да вкарат три елитни бригади и после бавно да ги обработят в ,,месорубката" е Божа работа.
    Всички имат полза от това нахлуване.Наркоманът,че си прави пиар,за да изпроси още пари и оръжие,Мъглявият остров,че им разработи плана за действие и им предостави разузн. данни,Задокеанците,че ще им запишат на дъската за версии още милиарди,руснаците,че ще размажат три елитни бригади плюс резервите им ,след като ги оставят да безчинстват в двадесет-тридесет села,което пък ще сплоти още повече руския дух.Това е акция,в която всички печелят(разбира се за сметка на потърпевшите жители на тези села и на вдовиците и майките на тези,които ще загинат в тази авантюра.
  • 62 На Пушкин приписват стиховете:

    2 1 Отговор
    ....
    Нищий долго извинялся,
    жопу пальцем затыкал,
    А потом не удержался -
    свистнул, дристнул и пропал.

    Та и руското разузнаване приблизително по същия начин след обсирацията в Курса област.
  • 63 Айдар атеш-марийка миризливка джамбазчи

    0 1 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета
Новини по държави: