Тема: Украйна

13 Август, 2024 15:35 3 060 79

Навлизането на Украйна в граничния регион на Русия засрами Путин. Как ще се отрази това на хода на войната?

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • курска област

Изненадващото нахлуване принуди десетки хиляди цивилни да избягат от района, докато руските въоръжени сили се опитват да отблъснат атаката

Навлизането на Украйна в граничния регион на Русия засрами Путин. Как ще се отрази това на хода на войната? - 1
Стимка: БГНЕС/ЕРА

Бързият напредък на украинските войски в руската Курска област представлява най-голямата подобна трансгранична атака на силите на Киев в продължаващата от близо две и половина години война. Той извади на показ уязвимостта на Русия и нанесе болезнен удар на Кремъл.

Изненадващото нахлуване принуди десетки хиляди цивилни да избягат от района, докато руските въоръжени сили се опитват да отблъснат атаката.

За Украйна трансграничният набег допринася за крайно необходимо повишаване на духа на обществото в момент, когато страдащите от недостиг на жива сила и оръжия въоръжени сили на страната са подложени на непрестанни руски атаки по протежение на дългата над 1000 километра фронтова линия.

Поглед към украинското нахлуване и неговите последици.

Войските на Киев навлязоха в Курска област от няколко посоки във вторник сутринта и бързо превзеха няколко контролно-пропускателни пункта и полеви укрепления по протежението на дългата 245 километра граница на региона с Украйна, охранявани от леко въоръжени граничари и пехотни подразделения.

За разлика от предишните набези, извършени от малки групи руски доброволци, които се сражават редом с украинските сили, според съобщения в медиите, в нахлуването в Курска област участват подразделения от няколко калени в битки бригади на украинската армия.

Руски военни блогъри съобщиха, че украински мобилни групи, съставени от по няколко бронирани машини, бързо навлизат на десетки километри на руска територия, заобикаляйки руските укрепления и всявайки паника в региона.

Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон мозъчен тръст, заяви, че украинските сили са успели да навлязат в региона на дълбочина до 35 километра. "Изглежда, че украинските сили са в състояние да използват тези малки бронирани групи за извършване на атаки отвъд фронтовата линия поради ниската гъстота на руските военнослужещи в граничните райони", се казва в анализ на набега.

Украинските сили често използват дронове, за да нанасят удари по руски военни превозни средства и разполагат със средства за електронна война, за да противодействат на руските дронове и да прекъсват военните комуникации.

Докато малките украински мобилни групи действаха в региона, без да се опитват да консолидират контрола си, се появиха и съобщения, че други войски са започнали да се окопават в западната част на град Суджа на около 10 километра от границата, както и в някои други райони.

Руските войски бяха изненадани и не успяха да реагират бързо на нахлуването. Тъй като по-голямата част от руската армия беше ангажирана с настъплението в източната част на Донецка област в Украйна, бяха останали малко на брой войници, които да защитават граничната Курска област. Руските подразделения по границата се състояха предимно от зле обучени наборни войници, които лесно бяха преодолени от опитните украински части. Някои наборни войници бяха пленени.

Недостигът на жива сила първоначално принуди руското военно командване да разчита на военни самолети и хеликоптери, за да се опита да спре украинската атака. Според руски военни блогъри поне един руски хеликоптер е бил свален, а друг е бил повреден от настъпващите украински сили.

По-късно в Курска област започнаха да пристигат руски подкрепления, включително елитни специални части и калени в боя ветерани от наемническата група "Вагнер", но засега те не успяват да изтласкат украинските сили от Суджа и други райони в близост до границата.

Някои от новопристигналите войници не притежават достатъчно бойни умения и претърпяха загуби. В един случай например конвой от военни камиони спира на пътя близо до зоната на бойните действия без достатъчно предпазни мерки и е подложен на украински обстрел.

Руското министерство на отбраната в петък обяви, че Украйна е загубила 945 войници за четири дни на сражения. Това твърдение не може да бъде проверено чрез независими източници. Ведомството не предостави данни за руските жертви.

Официални представители в Киев се въздържат от коментари за трансграничния набег, но президентът Володимир Зеленски похвали въоръжените сили за техните "действия за изтласкване на войната на територията на агресора".

"Украйна доказва, че наистина знае как да възстанови справедливостта и гарантира точно този вид натиск, който е необходим - натиск върху агресора", заяви той в едно от вечерните си видеообръщения.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк в четвъртък каза, че трансграничните атаки ще принудят Русия да "започне да осъзнава, че войната бавно напредва на руска територия". Той също така предположи, че подобна операция би могла да подобри позициите на Киев в евентуални бъдещи преговори с Москва.

"Кога ще бъде възможно да проведем преговорен процес, така че да можем да ги притиснем или да получим нещо от тях? Само когато войната не се развива по техните сценарии", заяви той.

Руският президент Владимир Путин нарече нахлуването "широкомащабна провокация", включваща "безразборен обстрел на цивилни сгради, жилищни домове и линейки".

Руските власти съобщиха, че най-малко петима цивилни, включително двама служители на бърза помощ, са загинали при украинската атака в Курска област, а близо 70 души са били ранени. Повече от 76 000 души са евакуирани от районите, обхванати от сраженията, съобщиха официални представители.

Заместник-ръководителят на председателствания от Путин Съвет за сигурност заяви, че украинският набег е подчертал необходимостта Москва да разшири военните си цели и да превземе повече украински територии, включително столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и други големи градове.

Русия обяви федерално извънредно положение в Курска област и обяви, че в района, както и в съседните Белгородска и Брянска област, се провежда контратерористична операция, което предостави на местните власти повече правомощия за бързо координиране на действията при извънредни ситуации и за затягане на сигурността.

Руската държавна пропаганда се съсредоточи върху усилията на Кремъл да предостави помощ на разселени жители и омаловажи липсата на подготовка за атаката на въоръжените сили.

С предприемането на набега Киев може да цели да принуди Кремъл да пренасочи ресурси от Донецка област в източната част на страната, където руските сили предприеха офанзива в няколко сектора и постигнаха бавни, но стабилни успехи, разчитайки на предимството си в огнева мощ.

В момент, когато силите на Киев се опитват да спрат руския напредък в източната част на страната, бързият трансграничен набег демонстрира способността на Украйна да поеме инициативата. Той също така нанесе удар на Кремъл, като подчерта неуспеха му да защити територията на страната и разби разказа на Путин, че Русия е останала до голяма степен незасегната от военните действия.

Въпреки първоначалните успехи обаче навлизането в Русия би могло да изтощи някои от най-боеспособните украински подразделения и да остави войските в Донецка област без жизненоважни подкрепления.

Опитите за установяване на дълготрайно присъствие в Курска област може да се окажат сериозно предизвикателство за украинските сили, чиито линии за снабдяване ще са уязвими за руски обстрел.

Военни анализатори смятат, че все още не е ясно какви са оперативните цели на Украйна и колко военнослужещи са били разположени за набега в Курска област.

Майкъл Кофман, военен анализатор във фондацията "Карнеги", написа в своя публикация в социалната платформа "Екс", че "много зависи от това с какво разполага Украйна в резерв, за да го включи в операцията, както и колко бързо Руската федерация ще се организира, за да ѝ противодейства".

Превод от английски език: Владимир Арангелов, БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!

    13 37 Отговор
    Това е голям минус за чеченските войничета, много са слаби и на тях не може да се разчита, да не говорим за пияните разузнавачи на руснаците! Очакваше се много повече от Русия, дано сега смачка фашизмът в Украйна и света!!!
  • 2 Иркутск

    23 20 Отговор
    Ще лъже и маже кокто винаги го е правил щом скабеева започна да го разобличава щом кадира го предава щом и герасима го лъже значи нещата не са добре за дъртака от кремъл

    Коментиран от #7

  • 3 Вервайте ми!

    26 18 Отговор
    САЩ,ЕС,НАТО и др. водят военни действия срещу Русия, но тя се справя и Украйна е бита карта!
  • 4 Биби Кинг

    7 21 Отговор
    Окраинците извършиха гойда и пресъединиха курската си област към родната гавань на Путйо и то до ка е на колене!
  • 5 АМИ ФАТАЛНО

    18 14 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЕРДАШАТ УКРИТЕ ЗАСРАМЕНИ
    А И МЕЖДУ ПРОЧЕМ
    ГОСПОДИ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 САЩ живее от войните!

    14 13 Отговор

    До коментар #2 от "Иркутск":

    Девойче, така се воюва срещу САЩ и подлогите им от НАТО!!!

    Коментиран от #16, #28, #76

  • 8 Ха-ха-ха

    16 11 Отговор
    Стига вече с тая Курск област ами дай информация какво става на фронта. Ислажил се бил Путин. Ами като капитулират украинските нацисти това ще се забрави. Дайте да видим какво става на фронта.

    Коментиран от #75

  • 9 Ботокса вече

    15 11 Отговор
    Копае под бункера от срам 😂
    Няма дъно за сибиреца. Окупаторът в окупиран 😂😂😂
    Втората армия в Сибир се е скрила в дън земя 😂😂😂
    А нашият праверен русороб вие под луната😂😂😂
    Моли се чеченеца да го освободи😂😂😂
    Комунизмът наистина е Zараьно Zло 😂😂😂
    🇧🇬🇪🇺🇺🇦
  • 10 Путин гол до кръста на кон

    10 9 Отговор
    Е как отк ме видяхте засрамен? Как ше ви загрея вратовете! Всичко върви по план!
  • 11 К.О.Т.арАК 🐱

    8 12 Отговор
    ми..как да се отрази.след референдума в Курск , като си направят разликата в стандарта на живот рашаните-все будет Украина
  • 12 Ухаааа

    13 10 Отговор
    Ликвидацията на нацистките терористи върви с бързи темпове! Ще загубят и малкото , което им е останало!

    Коментиран от #58

  • 13 Въх

    10 9 Отговор
    Айде сега засрами го, тоя тип не знае що е това срам, той разбира само когато му надереш ...адника, което и в момента доблестните ЗСУ правят

    Коментиран от #19

  • 14 Сандо

    15 9 Отговор
    Ето какво е общо взето положението:укрите завзеха някакна площ,руснаците ги спряха.Укрите повече територия не могат да завземат защото нямат нито сили,нито способности,пред руснаците стои дилемата:дали веднага да тръгнат да си освобождават територията или както досега правят бавно и с ограничени сили,но нанасяйки огромни поражения на ВСУ и игнорирайки украинските поражения на завладените територии,да ги освободят.Ще видим,но аз мисля,че ще приложат втория вариант,при който и техните загуби ще са по-малки.Засега обаче едно е безспорно:Украйна печели на медийния фронт.

    Коментиран от #18, #22, #36, #38

  • 15 Русия е кочина

    13 15 Отговор
    Тая държава е покрита с позор от глава до пети . Та на кой му прави впечатление
  • 16 Иркутск

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ живее от войните!":

    Муцка кво общо има предателство на кадира лъжите на Герасимов и разобличаването на скабеева с натуту и фащ
  • 17 Злобното Джуджи

    9 6 Отговор
    Герасимов ще бъде повишен и награден с каса водка за "добрата служба". Мррррръсник.
  • 18 Смех в блатото

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    "аз мисля,че ще приложат втория вариант"

    Лелеее, ама И ТИ ли не вярваш, че руската армия става за нещо? :)))))

    Коментиран от #26, #50

  • 19 Шшшшш

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Въх":

    Какво е ЗСУ?

    Коментиран от #30

  • 20 Последния Софиянец

    13 5 Отговор
    Много са ви стари новините.Курската операция приключи.На обяд руски журналисти с кола ходиха до Суджа където полковник от спецназ им показа трофеите.

    Коментиран от #23, #29, #34, #52

  • 21 Биби Кинг

    4 10 Отговор
    Стига с туй Русия бе,туй не е Русия а Ромсiа!
  • 22 Кккккл

    9 10 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Печели и на другия фронт,три села за девет месеца за руснаците,40 села за три дни от украинците.Незнам кой къде печели?
  • 23 Ихтамнет

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Кой полкове знаеш ли му името
  • 24 Слава на САЩ и НАТО

    17 8 Отговор
    Погром над Zомбиленда ,джуджето си е купил 2 м въже и сапун и се насочи към бункера с хеликоптер .

    Копейките ще осиротеят
  • 25 Забелязал

    19 6 Отговор
    Унижението, което Украйна нанесе на кремълския фюрер със своята СВО е брутално...
  • 26 Сандо

    4 14 Отговор

    До коментар #18 от "Смех в блатото":

    Мога да само да се посмея на мозъчните ти напъни.Въобще схвана ли нещо от написаното от мен?
  • 27 Къде е Курск

    10 3 Отговор
    Герасимов скоро ще прови Чукахара с чупка от 9ти етаж
  • 28 Много ви е страх

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ живее от войните!":

    От САЩ 😂
    Всеки ден ги сънувате, навсякъде ги виждате 😂😂😂
    Яко пълните памперса от САЩ 😂
    Азиатски еничери 😂
    🇧🇬🇪🇺🇺🇦
  • 29 Ами сега

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Де ши тъ крийм га ни додат на гости ни знам!
  • 30 Е....

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Шшшшш":

    Збройних Сил України
  • 31 Хахаха

    10 6 Отговор
    Пусин отдавна е засрамен и унижен, но това превземане на руска територия, вече беше върха на излагацията за рашката армия😆
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ру БЛАТА

    5 6 Отговор
    Тия блатници своето не могат да си опазя5 тръгна ли за чуждото
  • 34 мхаа

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Това снощи ли го сънува???
  • 35 Действие противодействие

    5 6 Отговор
    Я виж ти че можело и Украйна да прави асвабадителна апираця
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Путлеристан

    9 5 Отговор
    Защитата на рашиzките граници няма аналог защото просто я НЯМА 🤩🤡🤡
  • 38 Брад Пит

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Остави го медийния фронт, гледай Блатомир Путинов какъв "гениален" план сътвори 😂😂😂😂😂😂
    За отрицателно време, две години, успя да фалира Русия и да я направи на посмешище пред всички. Сле д като самите руснаци, ги е срам да кажат, че са руснаци, смятай какво е положението 😂

    Коментиран от #64

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пипи

    9 5 Отговор
    Ами Байдън и целия "европейски елит" някак трябва да оттърват затвора. Затова е ситуация Курск. Обаче за съжаление няма да им се получи. Има нещо, което се нарича история и там нещата лъсват .Жалко за Украйна. Този зелен наркоман и видя сметката.

    Коментиран от #45, #47

  • 41 Мишел

    9 6 Отговор
    Тази отчаяна авантюра в Курска област е самоубийство за ВСУ.
    Как ли ще се отрази на хода войната това самоубийство, а?
  • 42 Първанов

    10 7 Отговор
    ПУТИН последното убежище на бeге комплексарите!
  • 43 копейки

    6 7 Отговор
    Само бгмурзилажът не се засрамва, продължава да ръси глупотевини и да ни разказва мечтите и сънищата си. МУРЗИЛАЖ ЗАСРАМИ СЕ! И отивайте да си търсите някаква работа, че скоро губернатори няма да ви направят.
  • 44 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    3 8 Отговор
    Руските пияндури са предложили на ООН да изнесат към Африка 60 милиона тона кал и го.М.М.на срещу изтегляне на Украйна от Курск,ботокса се е запекъл яко у бункера!!😅😅😅
  • 45 Абе ти сирядко

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Пипи":

    Про zт,ама рядко.
  • 46 спомени от миналото

    6 5 Отговор
    Курск потъна и Путя нищо не направи да извади телата на загиналите.
  • 47 И кой точно

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Пипи":

    Ще ги прати в затвора 😂
    Да не е малкия старик с памперса, който се КРИЕ в бункера и пита САЩ дали може да прави военен парад 😂😂😂😂😂
    Вие СССР слугите наистина сте Zомбита😂
    Православните чеченци да ви "освободят" по "традиционния" начин 😂😂😂
    🇧🇬🇪🇺🇺🇦
  • 48 Русия е един огромен kлoZeт

    8 7 Отговор
    Ако навлизането на Украйна в земите на агресора са отворили очите на някой колко npoZ и слаб милиционер е Путлер, не говори много добре. Все пак е по добре късно, отколкото никога
  • 49 путя

    4 3 Отговор
    Сега ще викна Ким Свин ската армия да ми рине кафевините.
  • 50 Ха-ха-ха

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Смех в блатото":

    И аз мисля че ще приложат втория , поне се надявам. Бавно и методично с минимални разходи ще унищожават натовското прокси. И същевременно ЕС да затъва все повече и до разпад.
  • 51 Атина Палада

    5 8 Отговор
    Навлизането на Украйна в граничният район на Русия стана с позволението на Русия драги ми джурналя.
    Не се правете на у.мствемо и.зостанали ,защото едва ли вярвате,че Русия не знае какво става по границите й...И Русия е била сляпа за струпването на украински бойци до границата й..
    А хода на войната е ясен отдавна.

    Коментиран от #55, #73

  • 52 Слава на САЩ и НАТО

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    А ха ха ха . А не ти от стрес си врътнал гайката . Така е ,така е -и все по зле ще става.
    Руската армия са едни несретници ,за нищо не стават -как да вземат Аляска ,ми там ще ги бият като симитлийски тъпан
  • 53 Атина Палада

    1 4 Отговор
    според нумерологията,тази година е много успешна за Путин Първи-моят идол-през тази година ще стигне до Лисабон-догодина и до Курс .....
  • 54 Анализатор

    6 3 Отговор
    Ами Путлер вече гледа засрамено, ботокса се оттече...
  • 55 Хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Атина Палада":

    И каква е причината да допуснат друга войска на руска територия при положение че другата войска има вероятност да ликвидира твои съотечественици твои съграждани къде е логиката да убиват твои братя и ти да допуснеш това

    Коментиран от #56, #61, #71

  • 56 Атина Палада

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хахахаха":

    това е сложен план на великият Путин-който е труден за разбиране от нас ,простосмъртните

    Коментиран от #57, #62

  • 57 Хахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Атина Палада":

    Аааа ясно мисля че съм го чел в книгата която написа другаря путин за севеото глава осма трети и четвърти абзац

    Коментиран от #59

  • 58 !!!?

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ухаааа":

    Голям майтап, оказа се , било вярно, че по-голямата част от руската армия е вече избита в Украйна, останалите са на фронта за пушечно месо, Русия е останал а напълно беззащитна... На видеата от Курск, се видяха само малка бройка руски " войници "с Уазки и други камиончета от музея, но бързичко бяха неутрализирани от украинците. 😉
  • 59 Αθηνά Παλλάς -истинската

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хахахаха":

    Путин е многоходов и велик-ние сме недостойни за неговите мисли и ум

    Коментиран от #63

  • 60 Пешо z

    2 1 Отговор
    Много полячета отидоха зян.
  • 61 Атина Палада

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хахахаха":

    Αθηνά Παλλάς -истинската.
    Има много логика....Съотечественици се убиват и в Донбас на фронта...
    Затова всички военни анализатори в света се чудят на тази безсмислена операция на Украйна.. Да изтегли от фронта в Украйна най обучените бойци и да ги изпрати в Курск( и сега се крият там в горите)..А на фронта в Украйна оставиха децата на по 18 години,които и пушки не са държали в ръцете си през живота...
    Чудят се,защото ако беше смислена нямаше изобщо да бъде проведена...
    Между друготоцивилнито население там не се закача...
  • 62 Атина Палада

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Атина Палада":

    Точно. Планът на Путин е толкова "сложен", че може да бъде разбран само от кокоши мозъци😂😂😂😂
    Жалко за обикновените руснаците, ще им трябват поне 30- 40 години да възстановяват държавата си, която, планът на Путин съсипа само за 2 години 😂😂😂😂

    Коментиран от #65

  • 63 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Αθηνά Παλλάς -истинската":

    Ехеееее,не:)))
  • 64 Тошо

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Брад Пит":

    Ами да казват, че са украинци тогава, то и без това никой не може да ги различи. Пък и Европа уж толерантна отвсякъде а не ги възприема тези дето избягаха от режима на Путин и се обявиха срещу войната! Така възприемат и нас впрочем, колкото и успехи да постигнем пак ще сме второ-трето качество хора.
  • 65 Атина Палада

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Атина Палада":

    Αθηνά Παλλάς -истинската
    Сиреч ти твърдиш,че всички военни анализатори в света са с к.окоши м.озъци:)
    А нашия ш.орош у фаТки,най умен:)))))

    Коментиран от #66

  • 66 Αθηνά Παλλάς -истинската

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Атина Палада":

    не ми ползвай ник-а,ш.орошче-измисли си друг

    Коментиран от #69

  • 67 Каунь

    3 2 Отговор
    Руснаците не са толкова прости, колкото изглежда. Сега ще ги оставят украинците да се мъчат като грешни дяволи да удържат пробива, както при Кринки, а те ще си жънат на другите фронтове, поне доне до изборите в САЩ.
  • 68 Анонимен

    2 3 Отговор
    За да напредват към Курск имат войски в излишък.Ний ги подкрепяме с нашите БТР.Те са начело на атаката към Москва.Това сме ний.

    Коментиран от #74

  • 69 Атина Палада

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Αθηνά Παλλάς -истинската":

    Аз този Ник си го ползвам още отдавна....Написах на гръцки ,и ти веднага ме изкупира...
  • 70 Успешно върви

    4 3 Отговор
    Специалната депутинизация
    Следва Москва за градация
    Капрал Хаймерсченко, АЗОВ, Киев, Украйна ©
  • 71 Наивник

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Хахахаха":

    Копейка и логика. Аи.......с.
  • 72 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Според източник от Министерството на отбраната на Република Беларус, Лукашенко е дал указания да се прехвърли част от военната техника от действащите части за въоръжените сили на Руската федерация.

    Според източника, това се дължи на спешно искане от руската страна във връзка със загубите и недостига на техника, както в Курска област, така и в други райони.

    Това съобщава изданието Bel-News ( Беларус)

    Танковете свършиха нещо ,а ?
  • 73 Наивник

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Атина Палада":

    Дъхът се запира , душата умира но устата крещи КОМУНИСТ....
  • 74 Слава на Украйна !

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Анонимен":

    60 БТР а от нашите участват в операцията в Курска област. Те сега са неузнаваеми. Украинците им подобриха значително бронировката и са увеличили мощността на двигателите.

    Коментиран от #78

  • 75 Наивник

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ха-ха-ха":

    Къде точно е фронта копейке , май тотално изтрещя.
  • 76 Наивник

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ живее от войните!":

    А Раша умира от тях. Да живее Путин унищожителя на Русия.
  • 77 Путин Унизен

    3 1 Отговор
    Рейтинга му е по висок от тези на Зеленски и БНайден заедно . Украйна загуби 20+% територия
    Икономически Русия мина от 12 на 7 место пред D и GB .

    Донбас -медиите го забравиха , а пробивите се развиват “ котелообразно “
    Курск - атаката буксува , отношението трябва да е 3:1 . Така беше с граничарите и
    новобранците . Но обстановката се променя с часове .
  • 78 БТР ри

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Слава на Украйна !":

    Тези ли които Тагарев искаше “спешно , преди местните избори за
    Българската Армия “ ? Които ние платихме но никой нямаше доблестта да
    ни каже че са подарък за Укр . Така ще стане с АЕЦ и може би е вече станало с
    “негодните ракети “ и непристигналите Ф 16 .
  • 79 Пак съм аз

    0 1 Отговор
    Руснак и срам - хи, хи, хи ...
    Доказано закърняло чувство в тия индивиди !
Новини по държави: