Отидете към основна версия

9 793 152

Руската армия наближава Покровск! Киев спешно търси начин да евакуира 60 хиляди украинци

  • русия-
  • украйна-
  • покровск-
  • владимир путин-
  • курска област-
  • донбас

По-рано пресаташето на бригада "Червона Калина" подполковник Николай Ковал отбеляза, че на Покровското направление битките с руснаците продължават денем и нощем

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската армия вече е на 11 километра от покрайнините на Покровск, а в града все още остават 60 хиляди жители. Това заяви началникът на местната областна военна администрация (ОВА) на град Покровск Сергей Добряк, цитиран от УНИАН.

Той припомни, че задължителната евакуация в Донецка област продължава от началото на пълномащабното нахлуване на Русия на територията на Украйна през февруари 2022 г., но руснаците се приближават близо до покрайнините на града, така че сега се провежда засилена евакуация.

Добряк отбелязва, че руснаците се приближават към покрайнините на Покровск. Той смята, че Покровск е важен в логистично отношение. "До края на града остават някъде до 11 километра. Градът се подготвя, както и останалата част от Донецка област. В Донецка област имаме бойна част, бойна бригада, зачислена към всеки град. Разработени са планове за отбрана на града“, казва ръководителят на ОВА.

Добряк отбеляза, че по-рано през месеца от града са били евакуирани 450-500 жители, а през изминалата седмица - почти 1800. Според него сега в Покровск остават 59 хиляди 980 жители. Той добави, че преди пълномащабното нашествие в населеното място е имало около 86 хиляди души. Началникът на ОВА отбелязва, че в Покровск се изграждат укрепления. "Това е непрекъснат процес“, добави той.

По-рано пресаташето на бригада "Червона Калина" подполковник Николай Ковал отбеляза, че на Покровското направление битките с руснаците продължават денем и нощем.

Той подчерта, че Покровското направление продължава да остава най-горещото на фронта - продължават денонощни безспирни битки, които почти постоянно се водят в пряко стълкновение. Стрелковите боеве се провеждат в гористи местности и между къщи в селата. По думите му, руснаците понасят тежки загуби, но са натрупали много значителен брой личен състав. Той отбеляза, че приближаването на руснаците към Покровск не означава, че утре градът ще бъде окупиран.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: