Тема: Украйна

19 Август, 2024 18:11 3 917 127

ISW: Украинската армия напредва в Курска област, но какви са следващите стъпки

  • украйна-
  • русия-
  • курска област-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Украинското нахлуване в Курска област и руските настъпателни операции в Източна Украйна сами по себе си не са решаващи бойни операции, които ще спечелят войната

ISW: Украинската армия напредва в Курска област, но какви са следващите стъпки  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 18 август украинските сили продължават да настъпват по целия фронт в Курска област и напредват незначително югоизточно от Суджа.

Това посочва в дневния си анализ Институтът за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Руското министерство на отбраната (МО) и руските военни блогъри твърдят, че украинските сили са извършили нападения в покрайнините на Коренево, югозападно от Коренево близо до Комаровка; източно от Коренево близо до Олговка; на североизток от Коренево край Алексиевски, Сафоновка, Кромские Бики, Каучук и Шептуховка; на север от Суджа край Черкаското Поречие и Руското Поречие; и на югоизток от Суджа край Озерка, Гири и Борки.

Геолокационните кадри, публикувани на 17 и 18 август, показват, че украинските сили продължават да действат в цялата максимална заявена граница на украинския напредък в Курска област.

Навлизането на украинските войски в Курска област продължава да принуждава Русия да пренасочва сили от други части на театъра на военните действия и вероятно последващите фази на сраженията в Русия ще изискват повече руски сили и материални средства в района.

Украинското нахлуване в Курска област и руските настъпателни операции в Източна Украйна сами по себе си не са решаващи военни операции, които ще спечелят войната. Както руските, така и украинските сили нямат възможност да провеждат отделни решителни операции, които да спечелят войната, а вместо това трябва да провеждат множество последователни операции с ограничени оперативни цели, които са далеч от победата, но които в съвкупност могат да постигнат стратегически цели.

ISW отново подчертава, че е твърде рано да се оценят резултатите и оперативното значение на украинското навлизане в Русия и продължаващото руско настъпление в Източна Украйна. Освен това значението на тези операции няма да се прояви изолирано, а ще бъде от значение, доколкото те са свързани с поредица от последващи руски и украински кампании във времето.

Способността на Русия и Украйна да генерират достатъчно бойна мощ, за да окомплектоват непрекъснати отбранителни позиции без открити флангове и да установят тактическа дълбочина в значими точки по протежение на фронтовата линия, принуждава и двете страни да се опитват да провеждат пробивни битки, които обаче са толкова скъпи, че последващата експлоатация на този пробив често е невъзможна.

Украйна всъщност се възползва от фланга, който руснаците са оставили открит в Курска област, но Русия разполага с достатъчно бойна мощ, за да покрие границите си, ако пожелае, но с цената на преследването на други цели. Ефективното планиране на украинската, а и на руската кампания изисква предвиждане и планиране на множество последователни операции, всяка от които създава условия за следващата операция.

Руският президент Владимир Путин и руското военно командване вероятно смятат, че запазването на инициативата на целия театър на военните действия е стратегически императив за спечелване на войната на изтощение срещу Украйна.

Руските сили завзеха инициативата по целия фронт през ноември 2023 г. и оттогава провеждат последователни настъпателни операции в цяла Източна и Североизточна Украйна като част от кампания, целяща да натовари украинските сили и да попречи на Украйна да натрупа ресурсите, необходими за контраофанзива. Руското военно командване прие, че месеците на сражения ще продължат да водят до незначителни тактически успехи.

А успехът на украинското нахлуване не следва да се оценява от гледна точка на руската територия, завзета от украинските сили, подчертава ISW.

Украинската операция в Курска област вече породи оперативен и стратегически натиск върху руските сили в рамките на целия театър на бойните действия, а следващите фази на бойните действия в Русия вероятно ще доведат до още по-голям натиск върху Путин и руските военни. Украинското нахлуване в Курска област накара руските военни да пренасочат до 11 батальона от територията на Курска област и четири руски силови групировки в други части на театъра към фронтовата линия в Курска област до момента. Ограничаването обаче е само първата и вероятно най-малко ресурсоемка фаза от руския отговор в Курска област. Путин и Кремъл почти сигурно ще се опитат да си върнат руската територия в Курска област, която украинските сили са завзели, тъй като продължаващата украинска окупация на руска територия би била стратегически удар върху десетилетните усилия на Путин да затвърди наследството на руската стабилност, сигурност и геополитическо възраждане.

През нощта на 17 срещу 18 август украинските сили нанесоха удар по руски петролен склад в Ростовска област, който доставя петрол на руската армия.

Говорителят на руското Министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова отрече, че Русия планира да участва в съобщените преговори с Украйна и Катар за мораториум върху ударите по енергийната инфраструктура.

Наскоро руските сили напреднаха в близост до Кремина и град Донецк. Украинските сили възстановиха загубени преди това позиции край Сиверск.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стъпките са тези....

    101 25 Отговор
    Паника в Суми: Търсят камиони за трупове, извозват НАТО-вците с хеликоптери
    18.08.2024 07:05
    Руската армия съсредоточи усилията си върху ракетно-бомбени удари по тези резерви на украинските въоръжени сили, които са съсредоточени в Суми и Сумска област. Там, според наличните съобщения, вече цари паника: всеки ден хеликоптери на малка височина извозват натовски офицери, попаднали под руския обстрел, а за тези, които не са успели да се спасят навреме, се търсят из целия град камиони с хладилни камери.
    Там беше разрушен бункер с офицери от НАТО, които координираха боевете в Курска област.

    Коментиран от #6, #13, #17, #29, #48, #52, #55, #88, #89, #105

  • 2 ВЕРНО ЛИ

    18 52 Отговор
    Съветския крайцер самолетоносач "МИНСК" е продаден на китайците за да стане увеселителен парк.

    Коментиран от #14, #50, #56, #112

  • 3 Искандер М

    47 6 Отговор
    Ами това е, следва 4 стъпки назад. До тук и край, нека не се лъжем постоянно. Нищо лично, а обективно
  • 4 напредва

    57 12 Отговор
    към гробищата.

    Коментиран от #45, #86, #95

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лее се руска кръв , не натовска

    31 46 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    В Курск даже не ги извозват.....

    Коментиран от #62

  • 7 Да напредва

    67 12 Отговор
    В момента гледам русските новини така напредва да последната нощ 300 войника и 27 единици техника са напреднали в небитието

    Коментиран от #81, #122

  • 8 Хахаха

    60 12 Отговор
    Украинската армия напредва в Курска област в посока Сумска област.
  • 9 САЩ ша правят база

    14 53 Отговор
    В окупираните руски територии....ша държат Путин из късо....
  • 10 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    21 57 Отговор
    Към Кремъл Путлер ще последва Кадафи

    Коментиран от #32, #69

  • 11 Дика

    19 47 Отговор
    Напред към Кремъл са следващите стъпки

    Коментиран от #96

  • 12 Последния Софиянец

    49 9 Отговор
    Тази снимка от Втората световна война ли е? Танкът има хитлеристки кръст.

    Коментиран от #41

  • 13 Свободна Русия

    14 35 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    Търси бърз начин да се извозиш до някое бункерче на Ботокса!
  • 14 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    8 27 Отговор

    До коментар #2 от "ВЕРНО ЛИ":

    И днеска е изгоряла в Китай
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВСУ ГАЗИ

    13 39 Отговор
    Путин в шаш.....безпомощен е
  • 17 Мишел

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    За да реши въпроса с многото жертви, Украйна вкара в Курска област отряди мобилни крематориуми.
  • 18 Кондьо

    55 9 Отговор
    Руснаците за превзели 120 000 кв. км от територията на Украйна която е малко над 600 000 кв. км и на това му викат незначителен успех плюс около 2 милиона безвъзвратни загуби в човешка сила за украинците за които отговорен е само колективния Запад

    Коментиран от #28, #34

  • 19 Ще видим следващите стъпки какви са....

    11 37 Отговор
    Първите стъпки на Зеленски бяха че го напори на Вовата от воле 🤣😜🇺🇦✌️.
  • 20 Немски танкове

    15 37 Отговор
    Газят руснаци....отново
  • 21 Путин е Велик

    20 38 Отговор
    Никой не е постигал Това което той!!
    Газпром на загуба за пръв Път от създаването
    Анексиране на Руска територия
    Глад на Руският народ

    Коментиран от #25

  • 22 Освободители, напред

    14 30 Отговор
    към Москва!
  • 23 ХА ХА ХА

    50 11 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА УКРОНАЦИСТИТЕ ДЕТО НАПРЕДВАТ В КУРСК Е ДА ВДИГАТ БЕЛИЯ БАЙРАК ! ИНАЧЕ ШЕ ГИ ВРЪЩАТ СЪС ДЪРВЕНО ПАРДЕСЮ И КИТКА НА НАРКОМАНА !

    Коментиран от #33

  • 24 Само питам

    48 8 Отговор
    И къде напредва като не са мръднали от 3 дена ? Към центъра на земята ли ? Два метра надолу .....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Швейк

    11 38 Отговор
    Ако изобщо съществува такова понятие като "пенсиониран диктатор" това ще е най добрият вариант за Путин.
  • 28 За две седмици

    9 42 Отговор

    До коментар #18 от "Кондьо":

    ВСУ превзе толкова руска земя, колкото путинистите не можаха да месец.
  • 29 Бърнс

    11 35 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    Долу комунизма и СССР и Путин . Свобода на поробените народи от СССР .

    Коментиран от #35

  • 30 Забравили са да напишат

    36 4 Отговор
    Напредва към небитието,хем вярно, хем точно.
  • 31 Спорт

    44 5 Отговор
    Руската специална група "Аида“ и група обяви в своя канал в Telegram, че съвместно с бойци петербургския чеченски спецназ "Ахмат“ са ликвидирали украинските разузнавачи от 61-а бригада на Въоръжените сили на Украйна, станали известни с вдигането на знамето на страната на станцията на "Газпромнефт“ в Суджа.

    Бойците публикуват и снимки на жертвите.

    От "Аида“ отбелязват още, че в момента Силите за специални операции на ВСУ "щурмуват пусти селца и сараи“.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Следващата стъпка е ясна

    10 33 Отговор

    До коментар #23 от "ХА ХА ХА":

    Мачкане на рашистите.....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Слава на всички БКП-та

    10 9 Отговор

    До коментар #29 от "Бърнс":

    По всички земни кълбета.
    😂🤣😂🤣
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Веритас

    40 7 Отговор
    Украинската армия напредва в Курска област, но какви са следващите стъпки? Да изпаднат в шах и после в мат. Друг полезен ход нямат.
  • 39 Блогър от Москва. Крим е Руски завинаги.

    35 6 Отговор
    Путин е подписал днес указ по който всеки несъгласен с политика на правителството си на запад,как и откъдето и да е, може да се пресели в Русия, без знанието на руски език и руска история, кое-то се изискваше до сега. Сиреч и визи не трябват вече и причини. Само на границата казваш ,че не харесваш джентдерьполитиката и те пускат в Русия

    Коментиран от #43, #46, #49, #123

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ХА ХА

    13 10 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Доста често ти се случва да се излагаш, почти всеки път.

    Коментиран от #87

  • 42 Хитрия

    20 4 Отговор
    Путин им прави капан. Ще им направи коридор до Сибир и тогава ще спре нахлуването. После кой до където е стигнал остава да живее и работи там, за благото на народа.
  • 43 Реалист

    11 29 Отговор

    До коментар #39 от "Блогър от Москва. Крим е Руски завинаги.":

    Малоумник, че то никой не иска да емигрира в западналата Раша! Ама ти откъде да знаеш, като си промиваш мозъка с руска пропаганда за великите ватенки....

    Коментиран от #53

  • 44 Внебитието

    22 5 Отговор
    Имат много голям напредък
  • 45 Бърнс

    8 25 Отговор

    До коментар #4 от "напредва":

    Путин също напредва към гробищата
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ръката на Кремъл

    32 10 Отговор
    Тази операция в Курска област е отчаяна, излишна и предназначена за пиар. Докато Зеленски води медийна война и губи хиляди наистина квалифицирани войници, Русия пердаши яко в Донбас и постига стратегически цели. Гаранция, че Русия въобще няма да си дава зор да освобождава Курска област. Ще избиват хиляди украинци, ще унищожават стотици единици военна техника и ще си действат по собствените цели. Още повече, че тъпата идея на НАТО да атакуват Русия, даде повод на Путин да откаже участие в мирни преговори, без да получава дипломатически щети. И при това вкараха важни резерви, които можеха да използват на изток в една глупава авантюра, която, с изключение на пиара, не носи никакви стратегически ползи на Украйна.

    Коментиран от #65

  • 48 Калпазанин

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    Изпревари ме, влезли са или по точно са ги натикали напомпани с апчетата на зеления, за да не знаят че ще излязат в чували или ще наторят руската земя, укрия отече
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Това са следващите стъпки

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    На изток и на юг към Белгород.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ха-ха-ха

    15 3 Отговор
    напредват НЕЗНАЧИТЕЛНО югоизточно от Суджа.
    ИЗМЕРВА СЕ В
    САНТИМЕТРИ

    Коментиран от #64

  • 55 Не са ли ударили някой Пейтриът?

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    Ей така, между другите лъжи?

    Коментиран от #68

  • 56 Кузнецов

    8 17 Отговор

    До коментар #2 от "ВЕРНО ЛИ":

    А със самолетоносача Кузнецов какво става, оправиха ли го😄 20 г, е в ремонт, може ли така😆

    Коментиран от #74

  • 57 Масовото изтегляне

    12 2 Отговор
    На гражданското население ми подсказва че скоро предстои голяма битката на този терен
  • 58 Нали знаеш?

    1 8 Отговор

    До коментар #53 от "Абе":

    Гонят ги отвсякъде.
  • 59 Верно ли

    4 15 Отговор
    Съветският крайцер самолетоносач "МОНСК" е продаден на Китай....направили го на увеселителен парк
  • 60 Верно ли бе

    22 5 Отговор

    До коментар #52 от "Това са следващите стъпки":

    Washington Post: ВСУ претърпяха големи загуби в опит да атакуват Белгородска

    Много украински войници бяха убити, а почти всички оцелели бяха ранени след опит за атака на украинските въоръжени сили срещу Белгородска област, съобщава Washington Post, цитирайки трима украински военнослужещи.
  • 61 Германския Бойко

    22 5 Отговор
    Голяма глупост от Украйна, тези райони нямат никаква стойност, нямат поделения , летища , нефтени бази , електроцентрали. Всичко е един ПР за сметана хиляди жертви и техника за милиарди.

    Коментиран от #76

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пусьо се готви за капитолация!

    8 15 Отговор
    За да спре голяма излагация!
    Валкирия
  • 64 На картата в сантиметри

    1 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ха-ха-ха":

    На фронта в....километри...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Пусьо в шаш

    5 13 Отговор
    Щатите ша правят военна база в Курск....
  • 68 Сульо,

    11 0 Отговор

    До коментар #55 от "Не са ли ударили някой Пейтриът?":

    Това са стари новини, с днес говорим за новите.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ха ха ха ха ха

    6 12 Отговор
    Копейки изтрепахте ли бандерите или остана само една???!!! Горите били пълни с трупове на бандери нали?
  • 71 хахаха

    7 11 Отговор

    До коментар #51 от "Москаль":

    украинците освобождават в курск руснаци от руснаците

    Коментиран от #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 То е ясно!

    0 6 Отговор

    До коментар #71 от "хахаха":

    Всичко плячкосано ще бъде влачено там и дупено.Г.з пол нема.
  • 74 Да го продадат на Китай

    3 12 Отговор

    До коментар #56 от "Кузнецов":

    За увеселителен парк....
  • 75 Лечка полечка ВСУ гази руската мечка!

    12 15 Отговор
    Направи я дребна буболечка!
    Стопи се като сладолед на клечка!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Укро армията е Мачкат методично в

    14 5 Отговор
    Курска област! Никаде не напредва, Мачкат е Руснаците! Другото е Фейкове и маниполации!?

    Коментиран от #83

  • 78 Край

    18 3 Отговор
    то и Хитлер напредваше и после взе да се изнаназадва и приключи. Наполеон даже влиза в Москва и поседя вътре и после .. Който влезе с оръжие в руската земя - не е излязъл жив.
  • 79 Егати обширния нищо-казващ доклад

    15 1 Отговор
    Някави протяжни вербални салтоморталета само и само за, да се избегне казването на истината за ситуацията.

    Нещо като докладите на Гроси за атаките над Запорожката АЕЦ.

    И тия получават пари за това?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Българин

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да напредва":

    Хаха Факти разбра ли някаква евроатлантическа овца гледала Руските новини.И кои по точно?
  • 82 Планово

    5 14 Отговор
    Браво на украинската армия напред до москва и взривяване на кремълската петолъчка и да се свърши с идиотския комунизъм.
    Още малко и завой на юг към кримския полуостров украинския капан да штракне.....
    не.....
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Евроатлантик

    9 1 Отговор
    Фатки Фатки само ти пишеш такива лъжи.И европростаците ти вярват хихи.
  • 85 Пуцин

    4 4 Отговор
    Ква я мислех, ква станА
  • 86 Европеец

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "напредва":

    Като видях заглавието и аз това си помислих..... Ама е време и наркоманов узорбатор и той да напрегне на там , говори много човешки живот и не трябва да има площада за него, жалко че Путин не мисли като мен.....
  • 87 селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "ХА ХА":

    От два милиона софиянци, този индивид е най-кухият.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 1944

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стъпките са тези....":

    извозиха ли 20 убити натовски генерали? смееееееех. иска ви се годпадаря ви да се бие с нато. а то само украинците го правят за резил.
  • 90 Живко

    5 7 Отговор
    САЩ да им дадат Томахавки да размажат тая сган
  • 91 Верно ли

    4 4 Отговор
    Съветския крайцер самолетоносач "МИНСК" го продали на Китай, за развлекателен парк ????
  • 92 Антифашист

    4 1 Отговор
    Фашиските символи не са ли збранени със закон?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 нпо агент

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "напредва":

    щом дори западни медии питат за какъв чеп ви беше курска област..ами да пращат млади укровойници два метра под земя..до последния укроинец..Пука му на Зеленски за украинци..
  • 96 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дика":

    Идиот.
  • 97 Следващите стъпки са

    6 1 Отговор
    Заграждане, лов и отстрел на всички влезли там.

    Коментиран от #106, #107

  • 98 колко голяма

    6 0 Отговор
    статия а единственото вярно нещо е че укрите са в суджа
    видяхме клипове правени от самите тях как грабят магазин за алкохол

    Коментиран от #104

  • 99 тоя институт

    5 1 Отговор
    е като метео института към Бан
    уцелват прогнозата за времето веднъж в месеца
  • 100 институти университети

    10 1 Отговор
    фактът е безпорен и той е че Украйна загуби другото са приказки на вятъра

    Коментиран от #102

  • 101 Следваща стъпка😂😂😂😂москва🗽🗽🗽🗽🗽

    3 6 Отговор
    Идеме към кремъл! А там се карат , кой да ни посрещне😂😂😂😂
    Чуват се гласове, Пуйткин да си сдава власта, че 💩💩💩💩💩укъка💩💩💩💩 западният фронт😂😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Един

    1 0 Отговор
    Това Путин ли ти го каза?
  • 104 Ей Смешник

    1 7 Отговор

    До коментар #98 от "колко голяма":

    Нищо не си видял щото си неграмот .Има много видеа с хора от превзетите територии.Има и с бегълците.А има и с чеченци от Ахмат крадящи телефони от магазин.А две руски бабера питаха украинските военни може ли да си вземеме нещо .Те им казаха взимайте си то си е ваше.Беше магазин Пятьорочка.Ти руски разбираш ли чикита.

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Дудов

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Следващите стъпки са":

    И това ще стане, изчакай.
  • 107 Не позна

    1 6 Отговор

    До коментар #97 от "Следващите стъпки са":

    До тук над 2 хиляди пленени ватенки за обменния фонд.С сърцераздирателни видеа Мама Помоги .И замените нам за байци от Азова.

    Коментиран от #111

  • 108 Чикитата само руски методички разбира

    3 5 Отговор

    До коментар #104 от "Ей Смешник":

    Кво му обясняваш на тоя шлапатарник?
    Комунизмът уммряя! Идва народният съд за всичките безпатронници за украйна!
    Няма място за комунисти в бг! Ще ги учиме на труд в гулаг😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽
  • 109 Огнян

    5 0 Отговор
    Ква тъпа статийка.За балъци ни взехте вече!
  • 110 хаха

    5 0 Отговор
    Напредва само в надрусаните мечти на факти.

    Коментиран от #113

  • 111 Да това го знам

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Не позна":

    Но какво не съм познал не разбрах?
    Следващата стъпка е москва! Внука на бонапарт пак събира натовците 😂😂😂 ще ходи в москва😂😂😂 , но укрите ще са отпред! Полага им се!😂😂😂😂🗽🗽🗽

    Коментиран от #116

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Не, не са факти

    2 6 Отговор

    До коментар #110 от "хаха":

    А реалност! Комунистите се сдават, без бой! Няма армия до москва! Путин е унемял, а слугите му го молят да си отиде доброволно в хага, да не прави балшой сейр😂😂😂😂😂🗽🗽🗽
  • 114 говедари

    6 0 Отговор
    Така напредват ,че се надпреварват кой пръв да се предаде , за да не умре. А ахматовците бяха заловили 30 украйнци в една гора и ги бяха вързали за дърветата та ядяха яко бой , чак малко жал ми стана как ги биеха.
    Слава на Русия.

    Коментиран от #117

  • 115 Ссср умряя, а ти за русофоби плямпаш

    2 4 Отговор

    До коментар #112 от "ссср":

    Комунистите се правят на русофили и русофоби, но в ес, сащ и нато никой не им обръща внимание😂😂😂😂🗽защото с дебиллчпета е безполезно да се говори!
    Путин също не им обръща внимание на нашите фейк политици! Приготвя си чамаданите и денковете за път...има билет за хага😂😂😂😂🗽🗽🗽

    Коментиран от #118

  • 116 Като си толкова убеден

    4 1 Отговор

    До коментар #111 от "Да това го знам":

    Що не отидеш тогава да се включиш във превземането на Москва , може да си направиш някое селфи та после да се хвалиш пред еднополовите си любовници , или не ти стиска ?

    Коментиран от #119

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ссср

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "Ссср умряя, а ти за русофоби плямпаш":

    То па на вас евро робите някой ви обръща внимание хахаха. Безлични неудачници търсещи някакво внимание по сайтовете ама и тук много много не ви обръщат внимание .
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Свободен

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да напредва":

    Докато гледаш руската телевизия подмокряш ли се от възбуда?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Гост

    0 0 Отговор
    М чи къ, напредва я, едните в Курското, другите р Киевското направление! Ще стигне по бързия, май!!!
  • 125 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И БКП

    1 1 Отговор
    ЗА ДА ПРАТЯТ ДЕТЕТО ВИ
    НА КУРСКАТА ДЪГА ДА
    СЕ СРАЖАВА ЗАЕДНО С ЧЕЧЕНЦИТЕ
    СРЕЩУ НАЦИСТИТЕ
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Наблюдател

    1 0 Отговор
    В Пролетарск гори база със стратегичедкия горивен резерв на Русия. До снощи са били напълно изгорели 11 резервоара ,но днес са се разхерметизирали и взривили нови - с керосин . 40 пожарникари са настанени в болници след взривовете . Пожарът се е разрастнал .
    До момента щетите са за стотици милиони долари .
    300 пожарникари го гасят и много специализирана техника но е далеч от овладяването .
    За сега Украйна не е обвинена за този пожар.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания