Отидете към основна версия

1 050 17

Германия забранява мюсюлмански център, свързан с Хамас

  • германия-
  • хамас-
  • мюсюлмански-
  • забранява

Германският вътрешен министър нареди закриването на център, свързан с "Мюсюлмански братя" и "Хамас", заради насърчаване на антисемитизъм

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на провинция Бранденбург, Михаел Щубген от Християндемократическия съюз, нареди забраната на мюсюлманския център "Ас Салам" в град Фюрстенвалде, предаде ДПА. Според него центърът е свързан с "Мюсюлмански братя" и терористичната организация "Хамас" и е насърчавал антисемитски възгледи, цитирано от БТА.

Щубген обяви, че центърът е в противоречие с конституцията на Германия. "Мюсюлмански братя", основана през 1928 г. в Египет, е забранена в родината си, а "Хамас", която организира атака срещу Израел на 7 октомври, е нейна част в Газа.

Полицията вече изпълнява заповедта за забраната, като извършва обиски в помещения на центъра във Фюрстенвалде и в частни домове в Бранденбург и Берлин.

"Не можем да позволим сдружения, които се противопоставят на конституционните принципи или създават напрежение между народите", заяви Щубген, който също подчерта, че радикализацията на младите хора представлява сериозен риск. Той изтъкна, че предотвратяването на разпространението на ислямизма трябва да започне на ранен етап.

Тези мерки идват около 10 дни преди провинциалните избори в Бранденбург на 22 септември, като въпросите за миграцията и религиозния екстремизъм са водещи теми в кампанията.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: