19 Септември, 2024 09:40 3 175 37

Кървава стрелба в Москва! Развод на руски олигарси с чеченски привкус в руската столица

  • wildberries-
  • русия-
  • москва-
  • татяна бакалчук

Ръководителят на Wildberries Татяна Бакалчук ​​заяви, че съпругът й се е опитал да завземе офисите на компанията

Кървава стрелба в Москва! Развод на руски олигарси с чеченски привкус в руската столица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стрелба се е случила вчера в центъра на Москва и близо до главния офис на най-големия онлайн търговец на дребно Wildberries в центъра на Москва. Прави впечатление, че вчера официалните държавни агенции съобщаваха за инцидента в разпокъсани и дребни информации, а тази сутрин темата не присъства по интернет страниците, изтикана в клюкарските колонки.

Вчера бе съобщено за двама загинали при престрелката - охранители на офиса на Wildberries.

Ръководителят на компанията Татяна Бакалчук ​​заяви, че съпругът ѝ се е опитал да завземе офисите на компанията.

"Днес група хора, водени от Владислав Бакалчук, Сергей Ануфриев и Владимир Бакин, се опитаха да превземат офисите на Wildberries в Москва", каза основателят на компанията и най-богатата жена в страната, Татяна Бакалчук. Forbes оценява състоянието ѝ на 7,4 долара милиард.

Следственият комитет на Русия впоследствие потвърди, че двама души са били убити при стрелбата, а седем души са били ранени, включително двама служители на реда.

Образувано е наказателно дело по членовете за убийство, опит за убийство на две или повече лица, покушение върху живота на служител на правоприлагащия орган, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и "произвол" (част 2 на член 330 от Наказателния кодекс на Руската федерация).

Според Интерфакс около 30 души са били отведени в полицията след престрелката.

По информация на РБК освен инцидента със стрелба на територията на бизнес центъра "Романов двор", подобен инцидент се е случил и в офиса на Wildberries в "Искра парк", в близост до метростанцията "Динамо". За там няма информация да е имало стрелба. В този втори офис групата от 30-40 души в спортно-военно облекло, някои и с маски, са били водени от съоснователя на Wildberries и бивш търговски директор Сергей Ануфриев, който напусна компанията тихо пред обявените през юни промени.

Въпреки това във втората половина на деня, след инцидентите, работата на компанията не е била засегната.

Съпругът на мениджъра на Wildberries Владислав Бакалчук пък заяви, че е пристигнал в офиса на компанията с колеги и "е бил нападнат от службата за сигурност и непознати за мен хора, които са провокирали въоръжен конфликт". По думите му при стрелбата е ранен един от колегите му.

Според Бакалчук ​​той е отишъл "на среща с ръководството", за да обсъдят "въпроса за изграждането на нови складове". В началото на септември Владислав Бакалчук заяви, че строителството на нови складови помещения на Wildberries в цяла Русия и ОНД е преустановено, тъй като е прекъснато финансирането на изпълнителя - неговата компания "ВБ Довелопмент". Последва контраобвинение за неизпълнение на повече от 60 договора.

"Знаех, че са възможни провокации, затова се обърнах към МВР за осигуряване на охрана [...] Моите хора не бяха въоръжени, пазени бяхме от полицаи. Първите изстрели бяха произведени от вътрешността на сградата, през стъклото на офиса на Wildberries", разказва Владислав Бакалчук ​​в изявление.

Съпругата му от своя страна нарича инцидента неуспешен опит за рейдерско превземане на фирмата. "Изявлението за предполагаеми преговори, на които е дошла въоръжена група, звучи абсурдно, тъй като никой не се е съгласявал на никакви преговори", пише Татяна Бакалчук.

Конфликтът между съпрузите Владислав и Татяна Бакалчук ​​стана широко известен през юли от публикация на ръководителя на Чечня. Тогава Рамзан Кадиров съобщи в канала си в Telegram, че съпругът на най-богатата жена в Русия, основателката на Wildberries Татяна Бакалчук, е дошъл при него и се е оплакал от "сериозни проблеми както в семейството, така и с установения семеен бизнес". По думите на Кадиров, Владислав Бакалчук ​ твърди, че съпругата му "се е свързала с неизвестна компания, която под прикритието на сливане изтръгва бизнеса".

Конфликтът е свързан със сливането на Wildberries с оператора за реклама Russ Outdoor, което бе обявено официално на 18 юни.Тази сделка, както написа Forbes, "обърка участниците на пазара: никой не можеше да разбере как е структурирана сделката и какво искат да постигнат страните".

Агенцията пише, че сливането може да се обясни с аферата на Татяна Бакалчук ​​с режисьора на Russ Outdoor Роберт Мирзоян. Според публикации в медиите сделката между Wildberries и Russ Outdoor е одобрена обаче лично от Путин, а заместник-ръководителят на президентската администрация Максим Орешкин е назначен за куратор на проекта. На тази теза настоява и сега РБК.

След оплакването на съпруга си пред Рамзан Кадиров, Татяна Бакалчук заяви, че тази сделка е договорена с Владислав Бакалчук и обяви и развода си с него. Според нея Владислав е напълно наясно със случващото се в семейния бизнес, а и е присъствал лично на представянето на новата структура на обединената компания - ООО "РВБ".

Самото дело по развода на семейство Бакалчук в момента се разглежда в съд в Москва.

Според Forbes всичко това е било предшествано от писмо, което Мирзоян и Бакалчук ​​са изпратили до Владимир Путин. Те са презентирали сделката като създаване на "най-силния конкурент" в Русия на компании като Amazon и Alibaba, както и ще създаде "най-голямата цифрова банкова мрежа и платежна система за сетълменти в рубли по целия свят, заобикаляйки SWIFT".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Вафлек

    33 8 Отговор
    Нека се избиват!

    Коментиран от #12

  • 2 Ха ха ха

    32 10 Отговор
    Руски ГОВЕДА
  • 3 7.4 долара милиард

    30 7 Отговор
    Тъпанари

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Споко !

    7 25 Отговор
    Ватенките да не тръгват по пътя на краварите , че така американците стигнаха до 1,5 масови (с над 4 жертви) убийства на ден ! Стойте мирни !

    Коментиран от #9, #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Историк

    25 8 Отговор
    Как можаха да измислят толкова грозно име от прогнилия запад - Wildberries. Защо не я кръстиха фирмата Диви плодове? Остава да карат Мерцедеси и да говорят по Айфони.

    Коментиран от #30

  • 8 Толкоз

    24 10 Отговор
    за "цивилизованата" Руzия, пазителка на "християнските" ценности. Няма такава долна сссггггаааанннн.
  • 9 Те ватенките

    30 7 Отговор

    До коментар #5 от "Споко !":

    са изпреварили американците отдавна, но информационното затъмнение не показва мащаба на идиотизацията ипрестъпността в Рашистан.

    Коментиран от #15, #22, #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мустафа Мюнхен

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Вафлек":

    Скоро ще почнат като нас с чикиите да се режат.
  • 13 Един

    18 4 Отговор
    А така храна за месомелачката да има. Олигарси и олигарки всички на фронто.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мия чинии

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Те ватенките":

    Като тебе мечтая за ватенка топла блондинка , живея с кюрди и магрибци и много ме харесват и уважават.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 это бьiл

    2 2 Отговор
    сонньiй джо
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бай Иван

    8 7 Отговор
    Ех ако имаше толкова подробна статия и за взривените пейджъри и радио станции! Ама ,няма няма .Кратки ,безлични съобщения и никакъв анализ . Що ли така? Нещо май ще се окаже ,че и ние сме замесени в тая акция. Нещо намеква и Борисов за това .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 точно обратното

    9 13 Отговор

    До коментар #9 от "Те ватенките":

    цензурата на запад е ужасяваща колко инфо имаше за бунтовете в англия трепеха се по улиците месец и половина
    за щатте даже няма да коментирам мигрантските тълпи
    ама тука си мислите че като гледате реклама на найк и гинес всичко им е постлно с рози
    вече нациите са им тотално дебилизирани и прилагат и тук същата тактика скоро всички че мучите и блеете в хор

    Коментиран от #25

  • 23 федера$

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тарас Кочина":

    хвони се за палците
  • 24 Жоро

    11 1 Отговор
    "състоянието ѝ на 7,4 долара милиард."..... Статия писана от циганче третокласник ...🤣🤣🤣
  • 25 гьот лак

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "точно обратното":

    как е в москвабад
  • 26 В блатото

    13 4 Отговор
    Е нормално ,да се разрешават проблемите със стрелби и убийства .При нас е същото защото сме още руска губерния

    Коментиран от #34, #36

  • 27 бай Иван

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Те ватенките":

    Абе аланкоулу ние не сме ли същите.?И то от години .само ,че тука превземането на фирмите става с полиция прокуратура и съд .За това няма изстрели . Чисто легално и най-вече напълно безопасно за рейдърите.

    Коментиран от #28

  • 28 Всъщност

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "бай Иван":

    У нас и партиите се превземат със стрелби и полиция .
  • 29 Христо

    10 1 Отговор
    Татяна Бакалчук не само създава и управлява фирмата, но и ражда седем деца на този мачо, който не може да приеме, че тя реши да се разведе с него
  • 30 Чичо Ву от село Рандеву

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Братчед, нали знаеш, жената може да е от Русия ама колата задължително от Германия
  • 31 Стара чанта

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Споко !":

    Споко, къде ядяха хора, в коя държава, че не си спомням добре? Разчленени - и набутани във фризер? Похвално, че тук -
    там им се намират фризери...😭
  • 32 Жителите на африканския съюз

    5 0 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ..
  • 33 Фончо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "7.4 долара милиард":

    Булю булю булю
  • 34 никой

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "В блатото":

    А по Тръмп хвърлят букети с рози ! Да им се не нарадваш на "демократите" в най-демократичната страна.
  • 35 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Мяза на рейдърски захват.Метод практикувам през мътните 90-те .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    5 0 Отговор
    Добрият руснак е мъртвият руснак
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания