Отидете към основна версия

1 224 8

Александър Вучич към ЕС: Спрете произвола на Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти-
  • кейфор-
  • косовска митровица

Вучич благодари на посланика за всичко, което ЕС прави, особено в сферата на инвестициите, икономическата и социална интеграция и подкрепата за реформите в Сърбия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич обсъди днес с ръководителя на делегацията на Европейския съюз в Сърбия Емануеле Жофре ситуацията в Косово и призова ЕС и държавите членки спешно и чрез конкретен ангажимент "да се противопоставят на произвола на Прищина", съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.

"С посланик Жофре обсъдих ситуацията в Косово, отношенията между Сърбия и ЕС, както и стъпките, които предприемаме, за да напреднем по нашия европейски път. Призовах ЕС и държавите членки спешно и чрез конкретно ангажиране да се противопоставят на произвола на Прищина, който застрашава сигурността на сръбския народ и стабилността на целия регион“, написа Вучич в профила си в Инстаграм.

Той благодари на посланика за всичко, което ЕС прави, особено в сферата на инвестициите, икономическата и социална интеграция и подкрепата за реформите в Сърбия.

„Фокусът на разговора беше изпълнението на проектите, предвидени в Европейския план за растеж на Западните Балкани, които трябва да допринесат много за сближаването на региона и ЕС и за по-добър живот за всички наши граждани“, добави Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: