12 Септември, 2024 20:54 1 189 8

Александър Вучич към ЕС: Спрете произвола на Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти-
  • кейфор-
  • косовска митровица

Вучич благодари на посланика за всичко, което ЕС прави, особено в сферата на инвестициите, икономическата и социална интеграция и подкрепата за реформите в Сърбия

Александър Вучич към ЕС: Спрете произвола на Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич обсъди днес с ръководителя на делегацията на Европейския съюз в Сърбия Емануеле Жофре ситуацията в Косово и призова ЕС и държавите членки спешно и чрез конкретен ангажимент "да се противопоставят на произвола на Прищина", съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.

"С посланик Жофре обсъдих ситуацията в Косово, отношенията между Сърбия и ЕС, както и стъпките, които предприемаме, за да напреднем по нашия европейски път. Призовах ЕС и държавите членки спешно и чрез конкретно ангажиране да се противопоставят на произвола на Прищина, който застрашава сигурността на сръбския народ и стабилността на целия регион“, написа Вучич в профила си в Инстаграм.

Той благодари на посланика за всичко, което ЕС прави, особено в сферата на инвестициите, икономическата и социална интеграция и подкрепата за реформите в Сърбия.

„Фокусът на разговора беше изпълнението на проектите, предвидени в Европейския план за растеж на Западните Балкани, които трябва да допринесат много за сближаването на региона и ЕС и за по-добър живот за всички наши граждани“, добави Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    13 5 Отговор
    ХОДИ ДА РЕВЕШ НА ПУТИН 😭😭😭😭🤣🤣🤣🤣🤣
  • 2 Слободан Милошевич

    7 1 Отговор
    Казвах ви аз да не слагате меки kитки да ви управляват!
  • 3 А50

    11 2 Отговор
    Вучич го играе многовекторник, но не разбраха ли, че запада мрази сърби, руснаци, беларуси, българи, ок.райнци все славяни и винаги ще водят политика на изтребление на нашите народи. А защо е тази омраза, това го пише някъде по дебелите книги във Ватикана, но като цяло запада са развили усещане за превъзходство и не могат да търпят равни или по-добри, които не са от тяхната кръвна група, още повече като виждат, че технологично, културно и демографски закъсват, но те сами са си виновни. Както се е разпаднала Римската империя, сега ще се разпадне западния финансова пирамида

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мддаа

    5 3 Отговор
    И защо ЕС да вярва на една руска подлога?
  • 6 Слободан Милошевич

    3 0 Отговор
    Вучич реве като вдовица за три букви! Все едно някой да тръгне да се оплаква от хлебарките у дома си! Изтребваш ги и толкоз! Както правех аз!
  • 7 Объркал се

    3 1 Отговор
    На тоя папагал Косово му пречи И той като Путин иска да завладява
  • 8 На два стола

    1 0 Отговор
    Какъв евпопейски път, като Сърбия стана руска марионетка. В Ниш се намира най-голямата руска военна и шпионска база на Балканите, васкирана като хуманитарен център. Сърбия сключи договор за военно и политическо сътрудничество с Русия, не наложи та Руската федерация санкции, въоръжи се до зъби с руско оръжие, повечето, получено като подарък от Путин.
Новини по държави: