Отидете към основна версия

2 283 33

При съседите! Правителството на Сърбия въведе задължителна военна служба за младежите за срок от 75 дни

  • сърбия-
  • армия-
  • косово-
  • военна служба-
  • александър вучич

Президентът Александър Вучич заяви, че министрите на днешното заседание на правителството са подкрепили предложението за връщане на задължителната военна служба

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На заседание на сръбското правителство днес бе подкрепено предложението за връщане на военната служба, съобщи сръбската телевизия РТС, цитирана от БТА.

Военната служба ще е за срок от 75 дни. Президентът Александър Вучич заяви, че министрите на днешното заседание на правителството са подкрепили предложението за връщане на задължителната военна служба. Той добави, че ги е информирал за подробностите от срещата в Брюксел, за дискусиите, които е имал относно ситуацията в Косово и за предстоящите срещи, които ще проведе.

Александър Вучич написа в профила си в Инстаграм, че благодари на министрите, които са подкрепили предложението за създаване на работна група, която да обмисли дейности и мерки, насочени към активиране на задължението за военна служба.

"Посочих, че това е голямо нещо за Сърбия, не само за отбраната на страната, но и защото ще засили чувството за отговорност и сериозност на младите хора, които ще им бъдат необходими за всичко, с което ще се сблъскат в цивилния живот.

„Градовете и общините, където се намират казармите, също ще се възползват от задължителната военна служба, защото тези райони ще се издигнат икономически и ще напреднат и ще се развиват още по-бързо“, каза Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: