Отидете към основна версия

843 3

Въоръжени застреляха шестима пътници от автобус в Папуа Нова Гвинея

  • папуа нова гвинея-
  • автобус-
  • стрелба

При нападението са ранени още 19 човека

Снимка: YouTube

Най-малко шестима души бяха убити, когато неизвестни нападатели нападнаха пътнически автобус в Папуа Нова Гвинея, предаде Papua New Guinea Post-Courier.

Според изданието група неизвестни лица са открили огън по пътнически автобус близо до град Поргера, разположен на 700 км северозападно от столицата на страната Порт Морсби. Според полицейския комисар на Нова Гвинея Дейвид Манинг инцидентът е станал на 22 октомври около 16:00 часа местно време. "Автобусът беше нападнат от засада. Потвърдена е смъртта на шестима души, други 19 са ранени и са в тежко състояние“, каза той, отбелязвайки, че полицията „вече е започнала да разследва обстоятелствата около стрелбата“.

Манинг също така обясни, че по време на атаката някои пътници са се опитали да избягат от местопрестъплението и да се скрият. Те обаче не успели да стигнат далеч и въоръжените ги застреляли.

Междуплеменните сблъсъци в околностите на град Поргера, където се намира затворената преди почти две години златна мина, прераснаха в ожесточени боеве с огнестрелно оръжие на 16 септември. В резултат на насилието, причинено от действията на нелегални миньори, които искат да поемат контрола над мината, бяха убити 32 души и над 60 бяха ранени.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини