Отидете към основна версия

5 585 25

Италиански журналист: За 20 дни животът на 60 милиона човека се промени драстично

  • коронавирус-
  • българия-
  • италия-
  • извънредно положение

Италианският журналист Франческо Мартино живее в България

На снимката: Франческо Мартино, кадър: БНТ/Панорама

''Италия въведе същите мерки, каквито са и в другите страни. Това, което ние научихме в Италия е, че нещата са променят много бързо. Преди седмица много италианци бяха на плажове, на ски'', това заяви по повод върлуващия коронавирус италианският журналист Франческо Мартино, който живее в България, в предаването ''Панорама'' по БНТ.

''Всеки се надява, че това ще е само кратко изпитание, а след това като икономика и общество ще успеем да излезнем сравнително бързо от тази ситуация'', заяви още Франческо Мартино.

''Всеки ден по няколко пъти се чуваме, единственият вариант е да поддържаме контакт по телефона'', така журналистът описа връзката с неговите близки, които се намират в родната Италия.

''Мисля, че е много трудно за всеки един. Това, което се случва не ни даде време да свикнем. В рамките на 20 дни животът на 60 милиона се промени драстично. Мисля, че хората още са в шок'', сподели той.

''Най-дълбокото ми чувство е притеснение за близките ми'', призна Франческо и добави, че никога не е усещал притеснение у хората в България заради това, че той е италианец.

Попитан какво мисли за обявеното в България извънредно положение заради коронавируса, италианският журналист отговори така: ''Като цяло ние в Италия се учудвахме, че другите европейските народи не се възползват от нашия опит, защото ние много закъсняхме. Продължаваме да се чудим на този, който се бави.''

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини