Отидете към основна версия

4 135 14

Арести в Турция заради коронавируса

  • турция-
  • арести-
  • коронавирус-
  • заразени

Близо петдесет души са заразени в Турция

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция е идентифицирала 93 заподозрени, които са направили "безпочвени и провокативни" публикации в социалните мрежи за разпространението на новия коронавирус, като е задържала 19 от тях, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от "Ройтерс".

Тези действия на властите идват, след като Турция затвори кафенетата, развлекателните и спортните центрове, прекрати колективните молитви в джамиите и прекъсна въздушните връзки с 20 страни, за да овладее разпространението на новия коронавирус.

До момента е потвърдено, че 47 души са заразени с вируса в Турция. В съобщението на вътрешното министерство се казва, че в социалните мрежи има публикации, които обвиняват длъжностни лица и разпространяват паника и страх, като твърдят, че вирусът се е разпространил широко в Турция, а властите предприемат недостатъчни мерки.

"19 от тези заподозрени са задържани, процесът по задържането на останалите продължава", се казва в съобщение на министерството, разпространено в понеделник. Миналата сряда Турция стана последната голяма икономика в света, която съобщи за поява на новия коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини