Отидете към основна версия

17 Март, 2020 15:16, обновена 17 Март, 2020 15:16 15 072 182

Иван Гешев: Незабавно да се мине в почти военно положение

  • иван гешев-
  • военно положение-
  • извънредни мерки-
  • коронавирус-
  • главен прокурор

Според главния прокурор отговорност на всяка институция е да приеме адекватни и радикални мерки

Снимка: БГНЕС

"Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Времето ни изтича като пясъчен часовник, ако вече не е изтекло. Незабавно трябва да се мине в режим на почти военно положение. Освен това смятам, че крайно наложително да бъде поставен под карантина град Банско. Но пак казвам - отговорността е на законодателната и изпълнителната власт"

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на обсъждането на изцяло новия Закон за мерките за извънредното положение.

"Важно е здравето на хората, какво е икономиката без хора. Целият град Банско трябва да бъде сложен под карантина. Сега трябва да стане ясно дали в България има държавници или хора, които се занимават с дребни политически игрички", категоричен беше Гешев.

„Ако мислим за политически избори, каквито и да са те, че няма да има кой да ни избира. Няма да има кого да избира. В ситуация извънредна сме, меко казано. Трябва да се предприемат извънредни мерки. Този законопроект е крайно демократичен. Вчера беше актуален, вече не е. Това го казвам без да анализирам ситуацията. Негативните сценарии, които се развиват в цяла Европа, вероятно ще се развият и тук", каза още Гешев.

Според него отговорност на всяка институция е да приеме адекватни и радикални мерки. „Това е начинът за оцеляване на българските граждани“, допълни още Гешев.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 55 гласа.

Свързани новини