Отидете към основна версия

2 998 9

10 000 нови работни места при съседите

  • турция-
  • работа-
  • търговия-
  • онлайн-
  • коронавирус

Онлайн търговията в Турция търси нови служители

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Подобно на редица други държави под карантина, съседна Турция също отчете ръст на онлайн търговията веднага след налагане на забраната за излизане. Най-силно рестрикцията се отрази на водещите компании, които търсят близо 10 000 нови служители, за да могат да отговарят на нуждите на пазара.

За последните дни поръчките до дома са се увеличили с над 50%, особено като се има предвид, че бе наложена забрана на лица над 65-годишна възраст да излизат.

„Към момента в онлайн сектора за заети над 250 000 души. От тях 150 000 са товарни работници, като тук влизат не само служители от частния сектор, но и от турската организация за пощенски и телеграфни услуги. Над 100 000 е броят на куриерите”, казва Емре Екмеци, председател на Асоциацията на електронните търговски оператори, откъдето предвиждат 10% ръст в заетостта в сектора на електронна търговия и още толкова при доставките.

Най-популярни услугите „до врата” са в мегаполиса Истанбул, Анкара и Измир.

Турският стартъп İsteGelsin, който е специализиран в доставката на месо, плодове и зеленчуци, през последната седмица е наел 100 служители.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини