Отидете към основна версия

2 687 16

Лукашенко: Не ме е страх от коронавируса

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • коронавирус

Президентът на Беларус каза, че от десет дни контролира работата на министерството на здравеопазването и похвали лекарите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че в резиденцията му не са предприети никакви специални мерки за защита от коронавируса и че малкият му син посещава училище, предаде ТАСС, като се позова на беларуската агенция БелТА.

"Трябва да ви кажа, че не се крия никъде. Забраних категорично всякакви излишни мероприятия. Защото ще излезе, че на хората казвам едно, а аз самият съм се скрил даже не зад гипсова преграда, а зад железобетон", каза той по време на посещение в завода "Белгипс" в Минския район.

Лукашенко се позова на разказ на своя син Николай, че много деца от неговото училище не идват на занятия, като отбеляза, че никой не забранява на родителите да държат децата си у дома.

Президентът каза, че от десет дни контролира работата на министерството на здравеопазването и похвали за работата беларуските лекари. Що се отнася до предпазните мерки в Беларус срещу заразата, той подчерта: "Ние не създадохме нищо излишно, но установихме контрол".

По официални данни в Беларус има 91 случая с коронавирус; в страната не е въвеждана карантина.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини