Отидете към основна версия

10 283 116

Парад на "смъртниците" за Деня на победата (ВИДЕО 18+)

  • ден на победата-
  • парад-
  • коронавирус-
  • русия-
  • войници-
  • армия-
  • вирус

Строиха 15 000 войници без защитни маски

На фона на епидемията от смъртоносния коронавирус в Русия, докато се подготвяха за парада на 9 май в Москва, около 15 хиляди военни мъже бяха подредени в тесни редици без предпазни средства срещу разпространението на смъртоносната болест, съобщи Prm.ua.

Обърнете внимание, че предният ден в Русия с коронавирус бяха заразени 440 души, общият им брой вече е 2777, 24 души са умрели, а 190 са се възстановили. Само на 31 март са регистрирани седем смъртни случая. От понеделник, 30 март, в столицата на Русия Москва бе въведен задължителен режим на самоизолация за всички жители на руската столица.

Според заповедта на властите жилищата ще могат да се напускат само за оказване на спешна медицинска помощ и за друга пряка заплаха за живота и здравето, задължителни пътувания до работа, покупки в най-близкия магазин или аптека, разходки на домашни любимци на разстояние не повече от 100 метра от дома и изхвърляне на боклука. Жителите на града са задължени да спазват социална дистанция най-малко от 1,5 метра по улиците, в магазините, в транспорта и на други обществени места. Изключение се прави при таксиметровите пътувания.

Магазини, аптеки и всякакви други организации са длъжни да гарантират спазването на социалното разстояние, включително прилагането на специална маркировка и установяване на режими за достъп в сградите и в околността. Напомняме, че заразен с коронавирус се оказа лекарят, който придружи в обиколката му из московска болница президента на Руската федерация Владимир Путин. Коронавирус бе открит и у служител от администрацията на Кремъл. Видео може да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.

Свързани новини