Отидете към основна версия

1 969 15

Армията ни се готви с 3 варианта за Гергьовден

  • гергьовден-
  • парад

Премиер и военен министър следят ситуацията с коронавируса

С Каракачанов сме разработили три варианта. Ако нещата са добри – А, ако не са добри – вариант Б и ако нещата са много лоши и сме изпуснали ситуацията - В. Последно се разбрахме на 30 април да се срещнем и да решим кой от трите варианта ще се приложи.
Това обяви на пресконференция след среща със Светия синод премиерът Бойко Борисов.

Последните проучвания, че ние дори не сме влезли в епидемията, не сме почнали епидемията. Дай Боже, така да остане, Бог да прости – с тези мерки пазим и най-уязвимите. Знам, че накрая ние ще излезем виновни. Както казва владиката, няма някой неосъден от хората, заяви министър-председателят.

В отговор на въпрос дали самият той ще отиде на църква на Великден, Бойко Борисов посочи, че досега винаги е ходил, но този път няма да отиде, за да даде личен пример.

Очакваме пика до 10-15 дни. Ако изпуснем ситуацията, сега щя я изпуснем. Това е важен тест за нашата дисциплина, за да има възможност след това, ако може, да отворим парковете по големите градове, за да могат хората да си поемат въздух. Сега е моментът като нация да покажем, че сме дисциплинирани, подчерта Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Каракачанов: Ще има парад на 6-ти май

    "Парад на 6 май ще има. Има три сценария, по които можем да го развием и това ще го преценим 7-8 дни преди Гергьовден, но парад ще има". ...
    10.04.2020
    3 232
    66
  • Ще има парад за 6 май

    Парад по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, ще има, съобщиха за БНТ от Министерството на отбраната. Това ще бъде напр ...
    08.04.2020
    4 547
    56