Отидете към основна версия

2 432 24

1667 заразени в Русия за ден

  • русия-
  • москва-
  • заразени-
  • коронавирус

Над 100 души са починали в Русия от началото на пандемията

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия съобщи за нови 1667 случая на заразени с новия коронавирус за един ден. С тях общият брой на потвърдените случаи става 13 584, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на оперативния щаб за контрол на ситуацията с коронавируса.

Броят на починалите за един ден се е увеличил с 12 души и вече е общо 106 човека. Повече от половината от новите случаи на заразяване са на млади хора, предаде ТАСС, цитирайки щаба.

47,5 на сто от новите разболели се са на възраст от 18 до 45 години; 35,5 на сто на възраст от 46 до 65, а 12 процента - над 65 години, като почти 4 процента са по-възрастни от 80 г. Пет процента от новите случаи са деца. Междувременно стана ясно, че осем московски свещеници от 5 различни църкви са заразени с COVID-19. Очакват се резултатите на още трима, за които има съмнения. Храмовете, в които те са служили, са затворени за дезинфекция.

Всичките пациенти, както и лицата, които са били в близък контакт с тях, са под медицинско наблюдение. Пациенти, излекувани от инфекцията, предизвиквана от новия коронавирус, които са били в тежко състояние, могат да бъдат заразни за околните до пет седмици след изчезване на клиничните признаци за пневмония.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини