Отидете към основна версия

2 077 14

В Москва се въвеждат цифрови пропуски за пътуване

  • русия-
  • москва-
  • владимир путин-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • сергей собянин

Ограничението се налага заради бързото разпространение на коронавирусната инфекция в руската столица

Снимка: БГНЕС/ЕРА

С указ на кмета Сергей Собянин в Москва се въвеждат цифрови пропуски за пътуване с личен автомобил, с такси и с всички видове обществен транспорт. Ограничението се налага заради бързото разпространение на коронавирусната инфекция в руската столица.

Оформянето на пропуските започва от днес, а от сряда използването им става задължително. За получаването им е необходимо заявление на сайта на московското правителство, обаждане по телефона или изпращане на SMS. Всеки, който иска да пътува, трябва да посочи име, номер на документ за самоличност и цел на пътуването. При използване на личен автомобил се изисква и регистрационният му номер.

Без специални пропуски могат да пътуват военните, държавните и общинските служители, съдиите, адвокатите, нотариусите, частните охранители и журналистите.

За придвижване пеш не се изискват пропуски, но трябва да се спазват въведените по-рано ограничения: отиване до най-близкия хранителен магазин или аптека, до кофите за смет или разхождане на домашен любимец в радиус от 100 метра от дома. През последната седмица броят на заразените с коронавирус в Москва рязко се увеличи и надхвърли 10 000 души от общо близо 16 000 в цяла Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини