Отидете към основна версия

6 067 13

На Острова удължават карантината

  • великобритания-
  • лондон-
  • доминик рааб-
  • карантина-
  • борис джонсън-
  • коронавирус

Хората трябва да останат бдителни и да спазват съветите за социално дистанциране

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на външните работи на Обединеното кралство и заместник на премиера Борис Джонсън - Доминик Рааб, ще удължи карантината във Великобритания поне до 7 май, пише британското издание London Evening Standard.

Министърът демонстрира оптимизъм по-рано, като разкри, че последните данни предполагат, че Великобритания "започва да се справя с вируса", три седмици след въвеждането на ограниченията. Но Рааб, който е заместник на Джонсън, докато премиерът се възстановява от COVID-19, настоя, че епидемията все още не е достигнала до пика си и е "твърде рано" да се говори за смекчаване на мерките.

Освен това според вестник The Times в четвъртък, на 16 април, Рааб ще обяви пред нацията, че карантината няма да бъде премахната за поне още три седмици. По-рано той обяви на пресконференция, че "нашият план (за борба с пандемията) работи", като похвали хората, които са останали по домовете си за католическия Великден. "Моля ви, придържайте се към мерките и ще се справим с това", предаде агенция "Фокус".

Все още не е ясно как точно ще бъдат премахнати мерките за карантина, като правителството на този етап отказва да разкрие своя план за това. Световната здравна организация (СЗО) по-рано посъветва страните да смекчават и вдигат мерките за борба с вируса постепенно, за да предотвратят възраждането на пандемията. Рааб ще се срещне с експерти по здравните въпроси тази седмица, с които ще обсъди данните за заразените с вируса. По-рано той настоя, че хората трябва да останат бдителни и да спазват съветите за социално дистанциране.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини