Отидете към основна версия

1 722 3

Беларус няма да затваря границите си

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • граници-
  • русия-
  • коронавирус

Според Лукашенко за четири месеца светът се е променил до неузнаваемост

Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуските власти няма да затварят границите, въпреки действията на други държави в условията на пандемия. Това каза беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Определихме три коридора, по които и досега се придвижват хора и товари. И не възнамеряваме да затваряме границите, засега няма такава необходимост. Контролираме хората, товарите, и това не ни се отдава лесно, нито пък евтино, но така действаме", каза президентът.

По думите на Лукашенко буквално за четири месеца светът се е променил до неузнаваемост. "Съюзниците, които с десетилетия отваряха границите, установяваха добри отношения помежду си, възстановиха тези граници за един ден и разрушиха отношенията. Това засяга целия свят, вие го виждате. Към момента цялата световна икономика се намира под натиска на все още нерешен от никого проблем - на така наречената пандемия, и е очевидно, че тя засяга и нашата страна", каза беларуският държавен глава.

Лукашенко отбеляза, че когато Русия затвори границите си, това се отрази негативно на беларуската икономика. "Разривът на установените икономически връзки и затварянето на границите, включително на главния ни партньор - Руската федерация, която затвори границите, затрудни и прекрати всякакво движение на хора. Естествено, че това се отрази на икономиката", допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини