Отидете към основна версия

1 764 3

В Севастопол разхлабват мерките заради Ковид-19

  • русия-
  • севастопол-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Режимът на обща самоизолация на населението в града важи до 30 април

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фризьорите и частните клиники по дентална медицина ще могат да започнат работа в Севастопол от 1 май, заяви временният управител на региона Михаил Развожаев, съобщава РИА Новости.

По-рано в Севастопол, заради опасността от разпространение на коронавирус, беше разрешена само работата на предприятията, отговорни за поддържането на живота и продажбата на стоки от първа необходимост. Режимът на обща самоизолация на населението в града важи до 30 април.

Развожаев отбеляза, че проблемът с фризьорството е свързан с риска от придвижване на индустрията в сянка - когато подстригването ще се извършва у дома, без подходящ контрол на санитарната ситуация.

Той добави, че в рамките на една седмица ще се разгледа възможността за възстановяване на работата и в други области на икономическата дейност, по-специално в продажбата на нехранителни стоки.

Властите на съседния регион - Република Крим - обявиха в четвъртък разрешение за работа в републиката от 1 май на салони за красота, фризьори, сервизи за ремонт на компютри и лични вещи.

Ще бъдат отворени фирмите за ремонт на обувки, обществени перални и ателиета за химическо чистене, ще се позволи продажбата на строителни материали, водопроводни и домакински стоки, авточасти и резервни части. Организациите, предоставящи кадастрални услуги, инженерно проектиране, изследвания и анализи, също ще могат да работят.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.

Свързани новини