Отидете към основна версия

2 416 16

В Казахстан построиха нова модулна инфекциозна болница само за 14 дни

  • казахстан-
  • болница-
  • нур-султан

Клиниката с капацитет 200 легла е оборудвана с модерни средства за осигуряване на безопасността на медицинския персонал и пациентите

За 13 дни в столицата на Казахстан град Нур-Султан е построена болница за пациенти с коронавирусна инфекция. Конструкцията е изградена от модулни блокове, с използване на технологии за изграждане на сглобяеми сгради.

Клиниката с капацитет 200 легла е оборудвана с модерни средства за осигуряване на безопасността на медицинския персонал и пациентите. Болницата отговаря на всички норми на Световната здравна организация.

Общата площ на лечебното заведение е 7 хиляди квадратни метра. За изграждането му от бюджета на страната бяха отпуснати 5,5 милиарда тенге.

Новата болница, построена за две седмици, бе посетена от президента на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев. Той се срещна с персонала на клиниката и разгледа стационарните блокове и отделения, оборудвани с цялото необходимо оборудване за лечение на пациентите.

В Казахстан днес са регистрирани повече от 2,3 хиляди пациенти с коронавирус. От тях 560 са излекувани, 22 са починали. в страната са въведени карантинни мерки в условията на извънредното положение.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини