Отидете към основна версия

2 613 9

Болничният свърши! На работа в понеделник

  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • великобритания-
  • коронавирус

Преди около две седмици Борис Джонсън бе изписан от лондонската болница „Сейнт Томас“, където прекара няколко дни в интензивно отделение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще се завърне на работа в понеделник, потвърдиха от Даунинг стрийт 10. Жертвите на коронавируса в Обединеното кралство междувременно надхвърлиха 20 хиляди.

Преди около две седмици Борис Джонсън бе изписан от лондонската болница „Сейнт Томас“, където прекара няколко дни в интензивно отделение след заразяване с коронавируса. Сега от Даунинг стрийт обявиха, че премиерът се е възстановил в лятната си резиденция „Чекърс“ и в понеделник се връща към обичайния си график.

Джонсън продължава да е под медицинско наблюдение, но се очаква в понеделник да ръководи редовния брифинг на правителството на Даунинг стрийт, а в сряда да отговаря в парламента на въпросите на новия лейбъристки лидер Киър Стармър.

През изминалото денонощие в страната починаха още 813 души, с което общият брой на жертвите достигна 20 319. На редовния брифинг министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че Великобритания продължава да има проблеми с пандемията и хората трябва да продължават да спазват социалното дистанциране.

Макар и учените да смятат, че пикът на пандемията е преминал, данните все още са доста тревожни. Само в още четири други страни по света жертвите са над 20 000 – Съединените щати, Испания, Италия и Франция.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини