Отидете към основна версия

18 366 284

Борисов отсече: Карантината скоро няма да падне, при нас е слободия

  • бойко борисов-
  • коронавирус-
  • парк

Нови мерки на правителството

"Медицински нищо не показва, че карантината трябва да падне по-рано. Карантината със сигурност ще остане и то за дълго време. При нас е слободия. Нека удържим натиска върху болниците. Това е основната ни цел“, призна Борисов.

"Имаме още 500 празни легла. Това ни е границата. Искаме всички да оценят, че полагаме грижи за всеки един човек“, каза премиерът.

От утре ще се смекчат две мерки – ще бъдат разрешени посещенията в парковете, както и инвитро процедурите.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който посети Южния парк в София. Днес в столицата се провежда тест по въпроса, като целта е да се установи дали ще се спазва необходимата дистанция между хората и дали този вариант ще сработи.

Борисов обяви още, че чака предложения как учениците от 7 и 12 клас да се върнат в клас. Тези два випуска са избрани, тъй като на учениците от тези класове им предстои завършване на етап от образованието и кандидатстване.

Борисов обеща и още днес да бъде променена заповедта, която забранява ин витро процедурите.

Премиерът отстъпи от заявка, която направи ден по-рано – за предсрочно “вдигане” на извънредното положение. Според него “няма нито една медицинска индикация, която да ни накара да разхлабим мерките”. Който говори за това, “трябва да завърши изречението с – не ни пука, че ще умрат хиляди хора. Всички, които имат малко акъл в света, са казали, че България се справя отлично”, заключи Борисов.

Според него на фона на други държави като Гърция, Турция и Сърбия, където има забрана за излизане от вкъщи, “при нас е слободия”.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 68 гласа.

Свързани новини