Отидете към основна версия

9 613 70

Руският премиер е заразен с коронавирус

  • михаил мишустин-
  • русия-
  • коронавирус-
  • заразен-
  • премиер-
  • владимир путин-
  • андрей белоусов

Премиерът информира Путин, че е заразен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Руската федерация Михаил Мишустин е дал положителна проба за коронавирус, предаде РИА Новости.

Мишустин информира президента Владимир Путин, че е направеният му тест за коронавирус е дал положителен резултат. Премиерът, следвайки инструкциите на здравните власти, се е самоизолирал. Путин е пожелал на премиера бързо оздравяване.

Докато Михаил Мишустин е в изолация, длъжността министър-председател на Руската федерация временно ще бъде изпълнявана от неговия заместник Андрей Белоусов, предадоха руските медии.

Михаил Мишустин е посочил, че докато е в изолация, планира да бъде в активен контакт по телефона и с видеовръзки със своя кабинет, за да обсъжда основните проблеми в държавата по време на коронавирусната пандемия. „Правителството ще продължи да работи както обикновено”, заяви Мишустин. По последни данни в Русия има 106 498 потвърдени случаи на коронавирус, а жертвите до момента са 1073. Данните са на специализирания сайт Worldometers.

„Това, което се случва с вас, може да се случи с всекиго”, е отговорил Путин, който пожела бързо оздравяване на премиера. Руският президент посочи, че без участието на Мишустин няма да се взимат важни решения. Владимир Путин също така отбеляза, че членовете на правителството са изложени на голям риск по време на пандемията с COVID-19, защото не могат да избегнат директен контакт с колегите си. Путин е подписал указа, с който временно на длъжността премиер назначава заместника на Мишустин – Белоусов. Андрей Белоусов, родом от столицата Москва, е служил на различни длъжности, както при Путин, така и при Медведев през последните две десетилетия. От 2013 година е икономически съветник в Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини