Отидете към основна версия

2 791 8

Институтът „Роберт Кох”: В Германия е възможно да има втора вълна

  • германия-
  • роберт кох-
  • коронавирус-
  • втора вълна-
  • зараза-
  • болест

Броят на случаите спада, но не всичко е приключило

Снимка: БГНЕС/ EPA

Високопоставен представител на германските здравни власти предупреди, че може да има втора вълна на коронавируса преди есента, в зависимост от поведението на хората. Изявлението бе направено в момент, когато в страната постепенно се възстановява икономическият живот, предаде "Ройтерс".

Броят на случаите действително спада, но това съвсем не означава, че всичко е приключило, заяви на пресконференция Ларс Шаде, вицепрезидент на Института по заразни болести "Роберт Кох". В Германия към момента има близо 170 000 заразени с коронавирус, а жертвите на болестта COVID-19 са над 7000.

Шаде съобщи, че от другата седмица от "Роберт Кох" прекратяват редовните брифинги за ситуацията с коронавируса, а причината е намаляващият брой случаи на заразяване в Германия. За в бъдеще брифинги ще бъдат организирани, само ако възникне конкретен повод например влошаване на епидемичната обстановка.

Коефициентът на репродукция на новия коронавирус в Германия се оценява понастоящем на 0,65, добави Институтът "Роберт Кох". Този коефициент е един от факторите, които се следят внимателно, преди да се вземе решение за по-нататъшно отхлабване на мерките за социална дистанция. Коефициент 0,65 означава, че 100 души, заразени с вируса, го предават средно на 65 други, което означава, че броят на новите инфекции ще намалее.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини