Отидете към основна версия

4 508 18

Социалната дистанция трябва да продължи

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина-
  • мерки

Броят на починалите от коронавирус в Испания намалява

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Разхлабването на продължилата близо 2 месеца карантина в Испания ще се обезсмисли, ако не продължи да бъде спазвана социалната дистанция. „Вирусът не е изчезна!”, каза испанският премиер Педро Санчес.

От 11 май 51% от 47-милионната държава ще могат да посещават кафенетата на открито, театри и концерти, тъй като в регионите, в които живеят, ще започне либерализиране на ограничителните мерки. Разрешават се и пътуванията в границите на провинциите и събирането на до 10 души на едно място. С намален капацитет ще могат да отворят хотелите и ресторантите, включително на Канарските и Балеарските острови.

Строгите мерки обаче остават с пълна сила в Мадрид и Барселона, тъй като там все още броят на заразените е доста висок. Същото се отнася и за Гранада, Малага и Валенсия.

„Борбата ще продължи, докато не открием ваксина. Междувременно ще ни се наложи да живеем с този вирус и затова трябва да укрепим здравната си система ", каза Санчес.

През днешния ден са регистрирани 179 смъртни случая, с което общият им брой от началото на пандемията вече е 26 478. Само допреди месец дневно в Испания от коронавирус умираха по 900 души.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини