Отидете към основна версия

1 383 2

Носенето на маски на улицата става задължително в Лос Анджелис

  • лос анджелис-
  • маска-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ковид-19

В същото време здравните власти на окръг Ел Ей облекчиха донякъде ограничителните мерки, като разрешиха да подновят работа някои търговски обекти

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носенето на маски в Лос Анджелис на открито вече е задължително за всички лица над 2-годишна възраст. Целта е да се помогне за спиране на разпространението на коронавируса, предаде Франс прес, като цитира кмета Ерик Гарсети.

Носенето на маски при излизане от вкъщи помага да бъдат защитени хората, с които влизаме в контакт и е уместно за този стадий от антикризисните мерки, заяви Гарсети, обяснявайки новата си разпоредба.

Досега носенето на маски беше задължително само в търговските обекти и в някои заведения, където се събират хора, както и в обществения транспорт.

"Разпоредбата опростява нещата за всички жители. Искаме от всички жители на Лос Анджелис, с изключение на най-малките деца и тези, които имат увреждания, и за които това може да създава неудобство, подчерта Гарсети.

В същото време здравните власти на окръг Лос Анджелис облекчиха донякъде ограничителните мерки, като разрешиха да подновят работа някои търговски обекти.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини