Отидете към основна версия

1 713 7

Губернаторът на Ню Йорк заплаши с ново затягане на мерките

  • сащ-
  • ню йорк-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • андрю куомо

Нюйоркчани отново се стекоха по улиците

Снимка: БГНЕС/ EPA

Губернаторът на Ню Йорк заплаши, че ще отмени плановете за поетапно отслабване на мерките от следващата седмица, след като множество от хора се събират пред баровете в Ню Йорк, нарушавайки правилата за социално дистанциране.

Андрю Куомо заяви, че в офиса му са получени над 25 000 оплаквания за нарушения от страна на бизнеса, след като нюйоркчани отново се стекоха по улиците, наслаждавайки се на топлия и слънчев уикенд. „Има много нарушения на социалното дистанциране, партита на улицата – пред ресторанти и барове, игнориращи законите“, написа Куомо в Туитър.

Ню Йорк – който е в епицентъра на американската коронавирусна епидемия, е във фаза първа от четиристепенния план за разхлабване на мерките, предаде БНТ. На ресторантите и баровете е позволено да предлагат храна и напитки за в къщи, но не е позволено да предлагат места за сядане до втората фаза. Съгласно насоките за социално дистанциране се предвижда събиране на едно място на максимум десет души.

Незаконна е и употребата на алкохол на обществени места в Голямата ябълка. Губернаторът публикува видео, показващо стотици хора, купонясващи на улица в източен Манхатън, под което написа: „Не ме карайте да дойда там“. COVID-19 е взел почти 31 000 жертви в щата Ню Йорк, според данни на университета "Джонс Хопкинс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини