Отидете към основна версия

1 971 7

Международният терминал на летище „Шереметиево“ в Москва възобновява работа

  • москва-
  • летище-
  • шереметиево-
  • ковид-19

С установените до момента над 800 000 случая на Covid-19 Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Москва възобновява работа международният терминал на летище „Шереметиево“, а в Санкт Петербург се отменят редица ограничения, въведени заради коронавируса.

Спрените в края на март като мярка срещу разпространението на коронавируса международни полети ще бъдат възобновени на първи август.

Руските граждани ще могат да пътуват до Великобритания, Турция и Танзания. Водят се преговори за възстановяване на авиосъобщенията с още 30 държави.

При вземането на окончателните решения Русия ще се ръководи от епидемичната обстановка в отделните страни, показателите на заболеваемост и принципа на взаимност, заяви по-рано премиерът Михаил Мишустин.

Междувременно в Санкт Петербург бяха отменени редица ограничения, въведени заради коронавируса. Отварят врати музеите, ресторантите и търговските центрове.

До 16 август остава в сила забраната за посещения на масови развлекателни, спортни и културни мероприятия. С установените до момента над 800 000 случая на Covid-19 Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени след Съединените щати, Бразилия и Индия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини