Отидете към основна версия

6 217 49

Русия пуска ваксина до дни

  • русия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Руските власти твърдят, че ваксината е доказала своята ефективност и безопасност

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската ваксина срещу COVID-19, разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалей”, ще бъде пусната до дни, предаде „Интерфакс”.

Източник от правителството обяви, че ваксината ще бъде регистрирана до 12 август и може да бъде достъпна за гражданите на 15 август. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че ваксината е доказала своята ефективност и безопасност.

Си Ен Ен цитира Кирил Дмитриев, директор на Руския фонд за директни инвестиции, според когото Русия може да се превърне в първата държава, пуснала ваксина срещу коронавируса. Руски официални лица са съобщили пред агенцията, че страната планира до 10 август да даде зелена светлина за употребата на ваксината.

Нашите учени се фокусираха върху това да защитят хората, а не да бъдат първи, е заявил Дмитриев. По данни на университета „Джонс Хопкинс" Русия е на четвърто място в света по брой потвърдени случаи на коронавирус - 822 000. В света заразените са 16 милиона и 741 000 според данните на университета. РИА Новости предаде, че през последното денонощие в Руската федерация са регистрирани 5475 новозаразени. От новите случаи 671 са в столицата Москва.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 26 гласа.

Свързани новини