Отидете към основна версия

2 248 20

Тестването на вече регистрираната руска Covid-ваксина ще започне през септември

  • русия-
  • ваксина-
  • ковид-19

Очаква се процесът на изпитване да приключи за приблизително 9 до 10 месеца, но ваксината ще влезе в цивилното обръщение по-рано, паралелно с изпитванията ѝ върху доброволци

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Директорът на Федералния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" - Александър Гинцбург обяви във вторник, че проучванията на вече регистрираната ваксина срещу коронавирус, която е разработена от центъра, ще започнат на 4 или 5 септември.

До 3 септември ваксината ще бъде разпределена във всички центрове, където ще се провеждат тестовете, така че изпитванията могат да започнат до два дни след това, каза той пред агенция ТАСС.

Очаква се процесът на изпитване да приключи за приблизително 9 до 10 месеца, но ваксината ще влезе в "цивилното обръщение по-рано, паралелно с изпитванията ѝ върху доброволци", отбеляза Гинцбург.

По-рано през деня Министерството на здравеопазването на Русия разкри, че центърът е получил одобрение за провеждане на изпитванията след регистрацията на неговата ваксина срещу Covid-19.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини