Отидете към основна версия

4 618 5

Тази европейска държава забрани събирането на повече от шестима души и затвори фитнесите

  • словакия-
  • фитнес-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • европа

Решението е в допълнение на серия от мерки, приети с цел спиране на разпространението на епидемията

Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Словакия забранява от днес събирането на повече от шестима души от различни семейства, в отговор на бързото нарастване на коронавирусните инфекции в страната, предаде ДПА.

Решението е в допълнение на серия от мерки, приети с цел спиране на разпространението на епидемията и влизащи в сила в четвъртък. Тези мерки предвиждат задължително носене на маска на обществени места, ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. Хранителните магазини и аптеките ще трябва да обслужват в определени часове само възрастни хора, предаде БТА.

Събитията, водещи до струпване на много хора, ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика. Ограниченията обаче доведоха до конфликт в управляващата коалиция между премиера популист и консерватор Игор Матович и министъра на икономиката Ришард Сулик от неолибералната партия "Свобода и солидарност". В социалните медии той разкритикува реакцията на кабинета и обяви, че правителството взима мерки, които ще навредят на икономиката на Словакия, без да разполага с факти в подкрепа на решенията си.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини