Отидете към основна версия

1 667 10

Криза! Броят на лекуваните в болница пациенти с коронавирус в Унгария надхвърли 3000

  • унгария-
  • ковид-19

Общият брой на регистрираните случаи на Ковид-19 в страната с население от 10 милиона души нарасна с 2291 до 65 933

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болница в Унгария, днес за пръв път надвиши 3000, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че на този фон в момент страната ще е домакин тази вечер на футболен мач от Шампионската лига.

Правителството на премиера Виктор Орбан до момента се въздържа от налагане на строги ограничения върху масови прояви. Училищата и магазините са отворени, а футболните мачове се играят пред публика по стадионите в цялата страна.

Правителството повиши глобите за нарушители на изискването за носене на маска, в момент, когато новозаразените и смъртните случаи за денонощие се увеличават.

Унгарският премиер обаче се опитва да избегне повторение на карантината от пролетта, заради която през второто тримесечие националната икономика се срина с 13,6 процента.

Днес унгарският отбор "Ференцварош" приеме украинския "Динамо Киев" пред повече от 5000 зрители, след като УЕФА разреши частично връщане на публиката за мачове от Шампионската лига, при условие че властите в съответната страна позволяват. Броят на зрителите е намален до 30 на сто от капацитета на стадиона, а физическата дистанция и маските са задължителни.

Вчера Националната медицинска камара призова правителството да ограничи работното време на ресторантите, да въведе отново часове, в които да пазаруват само възрастни хора, и да затегне допълнително правилата за носене на маска.

Националният здравен инспектор Цецилия Мюлер каза на брифинг, че в момента предложенията на камарата се проучват. Тя изтъкна, че здравната система е подготвена да се справи с растящия брой пациенти и капацитетът не е превишен.

Днес общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в страната с население от 10 милиона души нарасна с 2291 до 65 933.

За 24 часа са починали 43 човека. С тях смъртните случаи в Унгария вече са 1578.

В болници са настанени 3166 души, 263 от които са на апаратно дишане.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини