Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 20:00 1 659 10

Криза! Броят на лекуваните в болница пациенти с коронавирус в Унгария надхвърли 3000

  • унгария-
  • ковид-19

Общият брой на регистрираните случаи на Ковид-19 в страната с население от 10 милиона души нарасна с 2291 до 65 933

Криза! Броят на лекуваните в болница пациенти с коронавирус в Унгария надхвърли 3000 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болница в Унгария, днес за пръв път надвиши 3000, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че на този фон в момент страната ще е домакин тази вечер на футболен мач от Шампионската лига.

Правителството на премиера Виктор Орбан до момента се въздържа от налагане на строги ограничения върху масови прояви. Училищата и магазините са отворени, а футболните мачове се играят пред публика по стадионите в цялата страна.

Правителството повиши глобите за нарушители на изискването за носене на маска, в момент, когато новозаразените и смъртните случаи за денонощие се увеличават.

Унгарският премиер обаче се опитва да избегне повторение на карантината от пролетта, заради която през второто тримесечие националната икономика се срина с 13,6 процента.

Днес унгарският отбор "Ференцварош" приеме украинския "Динамо Киев" пред повече от 5000 зрители, след като УЕФА разреши частично връщане на публиката за мачове от Шампионската лига, при условие че властите в съответната страна позволяват. Броят на зрителите е намален до 30 на сто от капацитета на стадиона, а физическата дистанция и маските са задължителни.

Вчера Националната медицинска камара призова правителството да ограничи работното време на ресторантите, да въведе отново часове, в които да пазаруват само възрастни хора, и да затегне допълнително правилата за носене на маска.

Националният здравен инспектор Цецилия Мюлер каза на брифинг, че в момента предложенията на камарата се проучват. Тя изтъкна, че здравната система е подготвена да се справи с растящия брой пациенти и капацитетът не е превишен.

Днес общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в страната с население от 10 милиона души нарасна с 2291 до 65 933.

За 24 часа са починали 43 човека. С тях смъртните случаи в Унгария вече са 1578.

В болници са настанени 3166 души, 263 от които са на апаратно дишане.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    4 3 Отговор
    Който ще мре, ще мре!
    Останалите ще живеят!
    Никакви мерки не помагат, само отлагат неизбежното!

    Коментиран от #2, #3, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Клик

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Погледни в очите на близките си и им кажи ,че могат вече да омрат щото ти си ги заразил неспазвайки мерките.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 минчо

    4 2 Отговор
    ДОБРЕ НЯМА ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ КОРОНА ВИРУС НООО ИМА ИЗЛЕКУВАНИ .КАК СТАВА ТОВА?
  • 6 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Клик":

    Къде съм казал, че не спазвам мерките?
  • 7 Р.радев

    3 0 Отговор
    Много ми е любопитно,как лаборантите не се изпозаразиха с корона,че да няма кой да ти направи ПСР тест,а лекарите на първа линия окапаха..???Кой е на първа линия според драгия читател???Но,забележете личните лекари след консултация по телефон,и по тяхно усмотрение,те пращат да си правиш тест в лабораторна клиника...?Замисли се драги читателю,има ли логика?!Пълна стъкмистика е прогнозата за короната сутрин по новините..вярвайте ми...
  • 8 Юнак

    0 1 Отговор
    Нищо, традиционните семейни ценности и хомофобията ще ги спасят.
  • 9 Ще живеят

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Само тези,които са ваксинирани.Ти ще приемеш ли ваксина,чийто състав е незнаен.Ама то, на етикета пише....!?....То и на каймата пише,но какво съдържа всъщност?Има вируси,които блокират или активират определени гени....С една дума,както сме,това което ядем,така сме и това,от което боледуваме или преболедуване.Без проблем,във ваксините може да се сложат вируси.Много не знаем.
  • 10 кочо

    0 0 Отговор
    защо никаде не се побликува със какви лекарства се лекуват болните.а се мълчи по целият свят.това нарочно ли е.....