Отидете към основна версия

4 676 104

Здравният министър: Ще изправим цялата мощ на държавата срещу вируса

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • българия-
  • ваксина

''Започва атаката на човечеството срещу коронавируса. Ние ще го победим благодарение на ваксините'', каза Костадин Ангелов

Стоп кадър: Фейсбук

''Следим всяко едно число с изключителна загриженост. Голяма част от българите, които попадат в статистиката, имат придружаващи заболявания. Българската нация има сериозни здравословни проблеми. Ние имаме недобра медицинска култура и това го показва. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в предаването ''Панорама'', което се излъчва по БНТ.

Министър Ангелов разкри, че се е ангажирал с един стратегически план за здравето на нацията. ''Това е, което може да даде нашата здравна система'', обясни бившият шеф на ''Александровска болница''

''Нямаше подготвена здравна система за тази пандемия'', призна министърът.

''Ние сме на едно от водещите места по брой легла на глава от населението, имаме лекарства, оборудване, имаме достатъчно центрове за плазма, но нямаме персонал“, добави Костадин Ангелов.

"Можехме да направим тези мерки по-рано, но ги отложихме, защото заболеваемостта беше ниска. Ние започнахме тогава, когато стигнахме нивата на заболеваемост 600 на 100 хиляди. Планът, който следваме със затягането на мерките, е какъвто е и в останалите страни по света. Не можем да приемем антигенните тестове, защото това не среща разбиране от останалите здравни специалисти. Ако не спазваме мерките няма да стигнем до никъде“, обясни здравният министърът.

„Имаме сключен договор за четири ваксини. Здравето няма цена. Всеки един български гражданин трябва да има същия достъп, както всеки един гражданин в ЕС. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна“, обеща министър Костадин Ангелов.

"Тук е моментът да кажа нещо много важно. Проблемът с коронавируса може да е първото, може да е и последното нещо, около което българските политици могат да се обединят. Нека не търсят политически дивиденти. Само така можем да спечелим тази битка. Започва атаката на човечеството срещу коронавируса. Ние ще го победим благодарение на ваксините", смята министърът.

''Ще изправим цялата мощ на държавата срещу вируса. Ние ще го победим'', закани се на вируса още той.

"Тази епидемия ни изправи пред нещо много важно. Вирусът иска от всеки един човек да се превърне в лекар, да носи маска, да спазва дистанция, да спазва дезинфекция. Това е гаранцията за успех", заяви още министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 31 гласа.

Свързани новини