Отидете към основна версия

3 861 16

САЩ не искат да делят ваксините срещу COVID-19 с останалия свят

  • ваксина-
  • коронавирус

В указ, който президентът Тръмп ще подпише днес, ще бъдат посочени условията, при които американски правителствени агенции ще помагат на други страни с доставки на ваксини

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп ще забрани Съединените щати да предоставят на други страни ваксини срещу COVID-19, разработени по поръчка на правителството, докато достъп до тях не получат всички американски граждани, е съобщил високопоставен служител на Белия дом, пожелал анонимност, предаде Ройтерс.

Според служителя, в указ, който Тръмп ще подпише днес, ще бъдат посочени условията, при които американски правителствени агенции ще помагат на други страни с доставки на ваксини.

Междувременно американски медии, цитирани от Ройтерс, съобщиха, че две водещи компании - "Пфайзер" и "Модерна", чиито ваксини се очаква да бъдат първите, одобрени от здравните власти, са отклонили поканата от администрацията за днешния т.нар. "COVID съмит" в Белия дом.

От преходния екип на новоизбрания президент Джо Байдън казаха, че не са поканени на срещата.

Във фокуса ѝ ще бъде информирането на обществото за ваксинационния план и ваксинационната кампания, която предстои да започне в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини