Отидете към основна версия

5 547 9

Лондон е в транспортен вакуум

  • великобритания-
  • влакове-
  • щам-
  • транспорт-
  • лондон-
  • коронавирус-
  • вакуум

Здравният министър нарече поведението на лондончани „напълно безотговорно“

Снимка: БГНЕС/ EPA

Лондон преди празниците се оказа в почти пълен транспортен вакуум. Последната надежда на тези, които планираха да прекарат Коледа в Европа, се срина, след като Франция обяви, че ще затвори границата с Великобритания за 48 часа от полунощ на 20 декември, предаде БНТ.

В събота вечерта британският премиер Борис Джонсън обяви, че Лондон и югоизточната част на страната всъщност влизат в тотално заключване поради бързото разпространение на по-заразния тип коронавирус. В отговор Белгия, Холандия, Италия, Австрия, Германия и редица други страни обявиха затварянето на границите си с Великобритания.

Всички билети за влаковете Eurostar до Париж са разпродадени до 25 декември включително: тази ситуация се повтаря от година на година, но тази година търсенето се подхранва както от карантината, въведена в Лондон, така и от въвеждането на забраните от почти всички европейски държави да приемат пътуващи от Обединеното кралство.

Тези, които желаят да нарушат правителствената забрана и все пак да напуснат Лондон за празниците, е трудно да разчитат на самолетите - стотици полети бяха отменени на летищата в Лондон за един ден. Ден преди това, след като Джонсън обяви действителното въвеждане на заключване в Лондон от полунощ в неделя, хиляди жители на столицата се втурнаха към жп гарите в опит да напуснат града, преди да влезе в сила забраната за влизане и излизане. Образуваха се километрични задръствания по пътищата предишната вечер. Здравният министър Мат Ханкок нарече това поведение на лондончани „напълно безотговорно“.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини