Отидете към основна версия

2 947 15

Момче се буди от кома, изобщо не знае за пандемията, а два пъти кара COVID-19

  • кома-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джоузеф флевил

За семейството на Джоузеф Флевил трагедията станала още по-голяма заради невъзможността да са при него през всички тези месеци

Снимка: БНТ

Почти една година след катастрофа, британски тийнеджър излезе от кома, предаде БНТ. Момчето не знае за пандемията, нито за COVID-19, независимо, че в болницата е преболедувал болестта два пъти. Близките му се затрудняват как да му обяснят защо са наложени ограничения и не могат да бъдат при него, докато се възстановява.

На 1 март 2020 г. Джоузеф Флевил е ударен от автомобил. Получава сериозни мозъчни увреждания. Изпада в кома. Оттогава животът му остава на пауза, но не и светът.

До 1 март 2020 г. за Европа новият коронавирус все още изглеждаше като далечна новина от Китай, а сценарият "пандемия" присъстваше в най-песимистичните прогнози на учените.

"Не знам дали Джоузеф някога ще разбере историите ни за затварянето на градовете. Наистина не знам. През май започнахме да правим платформа, в която да събираме за Джоузеф спомени от случващото се. Тогава майка му каза - не знам дали Джоузеф ще повярва на тези истории. Как да му обясним света, в който се събужда?", споделя Сали Флевил, леля на Джоузеф.

Джоузеф изкарал повече от 10 месеца в кома. Вече комуникира чрез очите си. С медицинска помощ може да движи и краката си.

За семейството на младежа трагедията станала още по-голяма заради невъзможността да са при него през всички тези месеци.

Джоузеф вече е преместен в рехабилитационен център. Сега надеждите са младежът бързо да се възстанови, да се адаптира към променената реалност и да осъзнае, че за по-малко от година само в родината му от вируса са починали над 110 000 души.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини