Отидете към основна версия

1 974 6

Пекин започва мащабна кампания за ваксинация

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пекин

Според изчисленията на експертите на ден е възможно да се ваксинират по 200 000 души, като този капацитет ще се разшири допълнително

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като приключи ваксинирането срещу COVID-19 на ключовите групи преди началото на Пролетния празник (Китайската нова година), Пекин ще стартира мащабна кампания за ваксиниране, която се очаква да бъде завършена през месец май, съобщава Радио Китай.

>В четвъртък най-населеният район на китайската столица Чаоян започна поетапно да открива места за ваксинация на широката общественост на възраст между 18 и 59 години.

Районът Дасин даде старт на своята програма за ваксинация в сряда, докато Фънтай, Шуни, Фаншан и Миюн направиха това преди Пролетния празник.

Медиите съобщиха, че до 16 януари са били ваксинирани 1,7 милиона жители на столицата. В рамките на програмата за спешна ваксинация до 10 февруари 2,5 милиона души са получили две дози от ваксината.

Пекин има над 20 милиона жители. За да бъде постигнат стаден имунитет е необходимо да се ваксинират 70-85% от столичани, или около 14 милиона души. Според изчисленията на експертите на ден е възможно да се ваксинират по 200 000 души, като този капацитет ще се разшири допълнително.

Очаква се програмата за мащабна ваксинация да бъде завършена през месец май.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини