Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 11:44 9 882 11

BMW извади хибридна "петица"

  • bmw-
  • 5er-
  • хибрид

Само преди две седмици компанията BMW обяви, че прекратява производството на кросоувъра X6 ActiveHybrid, а сега баварците разпространиха първи снимки и информация за бъдещ хибрид на базата на новата пета серия.

От Манхен уточняват, че не става дума за концепт, а за сериен модел, чиито продажби ще стартират още от началото на следващата година. Външно хибридната "петица" не се отличава от дизеловите си и бензинови събратя.
 
Силовият тракт на BMW 5 ActiveHybrid се състои от бензинов мотор с обем три литра, който благодарение на турбокомпресор развива 300 к.с. Помага му електродвигател, който е с мощност 55 к.с.
 
Една от особеностите на хибрида е, че сумарната мощност на двата агрегата не е 355 к.с., а 335. Автомобилът ще може да изминава само на ток разстояние от четири километра, при това със скорост не по-висока от 35 км/ч.
 
Всичко това се прави с цел икономия на гориво в натоварения градски трафик, като наред с това мощността и динамиката, нужни за извънградски пътешествия, не се намаляват.
 
Баварските инженери уверяват, че BMW 5 ActiveHybrid ще харчи средно 6.4 литра бензин на 100 километра пробег, като наред с това ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    4 2 Отговор
    И какъв е смисъла от тоя хибрид немога да разбера.Със сигурност е по-скъп от обикновенната петица която никак не е ефтина.Кой знае колко повече километри трябват да се изминат за да се компенсира тая солена цена на хибрида.Да-светът се е побъркал по хибриди и икономия но според мен в България ако имаш 70 000 -100 000 лв и си купиш нова петица едва ли ще ти пука че харчела малко повече бенз...

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Адриан Станков

    1 0 Отговор
    Явно тук става дума за електродвигател, който прави някаква икономия и по-малко замърсяване в задръстванията и на светофарите в града.
  • 3 триста итридесети

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "520 zender":

    @1 ако почна да я настъпвам в града - без да превишам много рзрешената скорост (газ-спирачка) с мойта кошница (330и) ще изгори някъде около минималната работна заплата за страната ни на всеки 100 км, демек гледам като я настъпя поне после да не натискам спирачка, че прави водовъртеж в резервоара, та с тоз електромотор при подобно каране (газ-спирачка) ще е златен

    Коментиран от #4

  • 4 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "триста итридесети":

    @3 Ма то неможе да имаш БМВ и да пестиш от гориво-говоря най-вече за бензиновите агрегати.Аз преди със зендера съм се смайвал от разход в града,особено ако има яка стъпка...Сега ми е по-добре със дизлака-извън града мога да го докарам под 6 ако искам ама ще се влача като баба..
  • 5 Майро ЖДМ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "520 zender":

    @1 Смисъла на тоя хибрид е да покажата че и ти могат да правим хибриди аджаба след 10 години......И да мислят екологично-едва ли...БМВ не са напреднали толкова в сетогледа си

    Коментиран от #6

  • 6 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майро ЖДМ":

    @5 Абе момче-БМВ експериментира с водород ВЕЧЕ 30 години и мислят за екология но въпроса е в проблемите с неконтролируемата детонация-инъче водорода според мен има бъдеще...
  • 7 Майро ЖДМ

    0 0 Отговор
    не знам БМВ откога го мислят ама Хонда са го измислили-Имат си водородна кола на щанда....Успех на БМВ и на феновете
  • 8 Стоянчо

    0 0 Отговор
    и аз съм фен на БМВ но въпреки това искам да вметна че първия хибрид който се е появил на пазара е на Тойота, дори лидерите като мерцедес, БМВ, ауди и ТН. са признали за най-развити автомобили - Тойотите.. :) момчетата от германските производители казаха че няма по-добри от Тойота в това отношение.. и те са най-напред с електрониката.. :) а що се отнася за водорода.. еми то и в българия има 2-3 коли които са на водород, и са родно производство.. :) но това е друга тема. :)
  • 9 520 zender

    0 0 Отговор
    Абе Стоянчо-Тойота са напред но икономията на Приуса са незначителни на фона на първоначалната цена...смешно е.В момента целта е бързото избиване на първоначалната цена зада има сметка от закупуването на такъв автомобил...
  • 10 Денислав Петков

    0 0 Отговор
    [youtube]http://youtu.be/hzyLR64-fAw[/youtube]
  • 11 Денислав Петков

    0 0 Отговор
    http://youtu.be/hzyLR64-fAw