Last news in Fakti

31 Март, 2017 00:13 9 670 22

Титаните на Alfa Romeo

Италианските производители винаги са обръщали внимание на красотата и емоцията в автомобилите и ги защитават ревностно и до днес. Една от марките, които правят това от самото начало са Alfa Romeo. Без съществуването на тази марка най-вероятно днес нямаше да виждаме Maserati и Ferrari по същия начин. Както всеки от тези колоси и Alfa имат своите емблематични модели и това видео дело на Petrolicious ще ни покаже може би най-известните през десетилетията - последното творение с двигател от Кончетата - Giulia, малкото карбоново приключение - 4C, красивото атмосферно купе - GTA, един колос с V8 двигател - Montreal и нещо от далечното минало - Giulietta. Мястото пък е пустинната калифорнийска писта Уилоу Спрингс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    26 1 Отговор
    Не съм фен на Алфа обаче видеото ме изкефи......чак ми се поиска да седна в старата да натисна педала на газта...
  • 2 Един

    29 3 Отговор
    Не се славят със здравина в България,но истината е че,всеки модел на Алфа има някакъв чар и когато караш,има някаква магия. Който е карал "боксер" знае за какво става на въпрос,оня звук след 2500об. Няма друга марка в която всеки ден да усещаш че караш спортна кола а всъщност това да е семейния седан!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Зомбайо

    23 0 Отговор
    Алфата е като капризна красива жена. Всеки ден е с различно настроение, но наистина има магия в нея.
  • 4 НикиД

    7 37 Отговор
    какви титани, какви пет лева.... това е една от най-загубените и прехвалени фирми, които изобщо съществуват. вече и италианците не ги купуват. ако питаш някого в щатите какво е това алфа ромео, сигурно ще се сети за някоя марка за домакински уреди. просто италианците не стават за масови коли - една лъскава опаковка и толкова....
  • 5 гостенин

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Подкрепям!
    Имах преди 8 -9 години Алфа 156 2.4jtd петак мотор, е няма такова удоволствие от звук и вървене! За времето си беше уникална с черен кожен салон Момо, шибедах, парктроник, ел.пакет, климатроник на уникални 17-ски джанти, цвят хамелеон сиво-син. Обираше овации на всякъде, където спрях! От към окачване са слабички, но пък като мотор този петак е уникален!
  • 6 СМЖ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Субару до ден днешен си правят боксери до колко им се получава вече е отделен вапрос :D
  • 7 filo

    5 10 Отговор
    Като цяло италианските коли не са направени качествено и затова се срещат и сравнително рядко по улиците. Освен това като изключим фиата, другите не са евтини, със сравнително скъпа поддръжка и голяма обезценка на вторичния пазар.
  • 8 Алфа Ромео

    27 5 Отговор
    Икони!!! Скъпи фенове на немските конфекции които плюете тази велика марка, когато Алфа е правила спортни автомобили БМВ са правили мотопеди, а Порше е била все още само една идея, ФАКТ!!!

    Коментиран от #16

  • 9 гостъ

    12 0 Отговор
    Почти никоя друга кола от класа им не провокира такъв стил на шофиране.Другите просто в тава отношение са курници,а с алфите просто иначе неможе.Ако подкарате каквото и да е друго така вкл. тойота се взривява.Говоря от опит.Който не е тествал да не се аби да пише.

    Коментиран от #15

  • 10 гостъ

    8 0 Отговор
    А пък въпросните американци като им кажеш,че руската страна и едн шеста от сушата на света и е по-голяма изпадат в истерия,твърдят,че от сащ по-толямо няма и дори незнаят,че съседна Канада е по-голяма.Неколкократно проверено от мен в
    преки разговори.Иначе не са лоши но доста затъпени и тромити мозъци.Такава им е политиката.
    Та да знаят за Алфа....

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    22 0 Отговор
    " Когато край мен минава Алфа свалям шапка " - думи на Хенри Форд
  • 12 НикиД

    0 11 Отговор

    До коментар #10 от "гостъ":

    приятел, американският пазар е най-показателен и там продават само онези фирми, които могат да предложат качествен продукт на добра цена. затова там номер едно са японските коли. между другото не трябва да се пренебрегва и руския, защото пък там автомобилите се експлоатират при екстремни условия, често с минимална подръжка. и там не са чували за алфа ромео
  • 13 ba4kator

    15 1 Отговор
    Моля, хора които не са притежавали алфа, и са чули от Бай Кире на беседката пред блока, че много се чупели, да не коментират :Д:Д:Д

    Коментиран от #14

  • 14 filo

    1 17 Отговор

    До коментар #13 от "ba4kator":

    Ами то няма много кандидати за алфа, а тези, които искат да продават алфа не могат да намерят клиенти, въпреки ниската цена.
  • 15 filo

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "гостъ":

    Като се взриви тойотата ти как оцеля.
  • 16 filo

    1 20 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Ромео":

    Като порше се е произвеждало след алфа да не би да е по-добра от него. Не знам кой фен на спортните коли ще избере тоя дръгел алфа пред порше или бмв.
  • 17 Shmeker

    1 10 Отговор
    Фенските статии са важни, но не се прехласвайте по тая марка, че бързо източва бюджета. А и са основно за градски гонки. Първо, щот не са комфортни и второ, щото извън града няма сервизи.
  • 18 Power

    9 0 Отговор
    Alfa Romeo, най добрия спортен автомобил от който е създаден най добрия супер спортен автомобил FERRARI. Пред истината дори Бог мълчи.

    Коментиран от #19

  • 19

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Power":

  • 20 евгени

    8 0 Отговор
    Алфата си е легенда Аз карам БМВ но ги харесвам

    Коментиран от #21

  • 21 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "евгени":

    Да ама Алфа няма нищо общо с онази Алфа. В Милано вече няма никой.
    Всичко се прави в Торино.

    Коментиран от #22

  • 22 Fake

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Shmeker":

    Друго си е Аудито дето го правят в анадола .