Last news in Fakti

19 Септември, 2017 10:20 11 509 20

3-те конкурента на BMW X7

  • bmw-
  • x7-
  • конкуренти
3-те конкурента на BMW X7 - 1
Снимка: fakti.bg

BMW представи огромен всъдеход с три реда кресла, носещ индекса Х7. Към момента разработката е все още концептуална, но от BMW заявиха, че тя е почти готова за серийно производство, което няма да се различава радикално от прототипа.

Цялото име на представения луксозен SUV е BMW Concept X7 iPerformance. Той е снабден с хибриден силов тракт, с 23-цолови джанти и гуми, с 12.3-инчов дисплей и с още куп екстри. Дължината му е 5 020 мм, а междуосието - 3 100 мм.

Автомобилът ще се появи на пазарите още през следващата година, но с кои модели от другите премиум марки ще трябва да се сбори? На първо четене те са пет и отговарят на Х7, както по размери, така и по оборудване.

Lexus LX

3-те конкурента на BMW X7


Най-големият Lexus също разполага с три реда кресла и ще е един от основните конкуренти на Х7. Най-разпространените му двигатели са 5.7-литров бензинов осмак с мощност 367 конски сили и V8 дизел с обем 4.5-литра и мощност 272 коня.

Infiniti QX80

3-те конкурента на BMW X7


Японската марка също разполага с огромен всъдеход, който има в наличност модификации със седем и дори с осем места. Силовият му тракт представлява 5.6-литров осемцилиндров бензинов мотор с мощност 405 конски сили.

Mercedes-Benz GLS

3-те конкурента на BMW X7


Пряката конкуренция на баварците, в лицето на Mercedes, идва от модела GLS. Този всъдеход е по-голям дори и от прототипа на BMW и се предлага с един дизелов мотор и с три бензинови. В най-наточената си версия GLS 63 конските сили са 585.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    14 25 Отговор
    BMW-то е съпоставимо по грозота с японките! Мерца и американските биват!
  • 2 123

    17 22 Отговор
    Lexus изглежда най-добре, а и е най здрав.
  • 3 656

    14 16 Отговор
    Мерца и Лекса, това е
  • 4 Джон Смит

    8 7 Отговор
    Говорим за намаля не врендни емисии, намаляване на разхода на гориво! А все повече се предлагат коли големи колкото бусове и малки камиончета!
  • 5 Анти на зелените

    10 3 Отговор
    И дано да продължават. М..ната им на вредните емисии. Прекаляват с глупостите и ограниченията.
  • 6 georgi

    4 18 Отговор
    Четете че това са конкуренти на БМВ, а по добрите от БМВ са АУДИ.
  • 7 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    14 7 Отговор
    Мога да кажа, че намирам БМВ Х6 за привлекателно, но дизайнерът на това Х7 трябва да бъде уволнен, защото е направил ужасяващо грозен автомобил. В първия момент, когато видях снимката си помислих, че е някаква несполучлива китайска имитация на БМВ, обаче то наистина се оказа БМВ.
  • 8 гост

    5 8 Отговор
    Никое от тези возила не оже да е конкурент на Лексъс. Не ги харесвам американетата, ама они си знаят к'во да карат. Когато парите не са мерило 'ората си карат квот си требе. А ние тук се правим на разбирачи - па БМВ, па Мерц ай стига с тая стара слава - от 70-та година. Гледайте малко световни класации

    Коментиран от #9

  • 9 Трифонов

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ама... ти гледай!!! И не само картинки, а истински, престижни икономически анализи. На Forbes например, за да видиш коя е най-скъпо оценената премиум марка в Света. После им виж продажбите, а накрая, не е лошо, да вземеш да идеш да покараш ден, два едно ново БМВ, пък после пак ръси идиотщини по форумите. Лексъс са едни грозни, смешни, китайски изглеждащи, напълно неориентирани в дизайнерско отношение, без никаква традиция в нищо (марка на 30 години), всеки модел на която подозрително напомня ширпотребата Тойота... и с интериор, изработен от качествени материали, но по някаква необяснима и до момента причина, който изглежда много по-евтин, отколкото е. Единственият лъч светлина беше LC500... и той беше ярък, но до момента, в който BMW не представиха 8-мата серия. И нещата пак си застанаха по местата!

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Немскоамерикански Фен

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Трифонов":

    Факт е, че от към интериор изглеждат пластмасови и евтини. До към 2014-5 година. Новия LS е много хубав отвътре. Отвън винаги е изглеждал добре(поне от 2006 насам). Но са по-скъпи от Мерцедес; Ауди и БМВ. Не бих предпочел който и да е Лексус, пред еквивалента му от Ауди, БМВ, Мерцедес, Кадилак и други.
    За качество - доста качествени са. Имайки предвид какви нескопосани и трошливи са японските бракми, чак е изненадващо. Но Лексус наистина са качествени, това не може да им се отрече, колкото и да не ни се иска.
    По-хубаво от немското и американското няма! А от към лукс, нито американци, нито японци, нито никой може да достигне немците.
  • 11 Публикувано във факти.бг: Немскоамерикан

    2 1 Отговор
    Ескалейда си е класика. Страхотна джипка. Но има какво да се желае от към интериор.
    Навигатора също е емблематичен джип от едно време. Отвън изглежда страхотно. От към екстри не е никак зле. Но интериора е ужасен. Прилича малко на ниските класове мерцедес. Грозна работа.
    GLS-а - ужасно красив; стилен; елегантен отвън. От към интериор... има какво да се желае, но е по-добър от останалите в класацията.
    Инфинити никога не са ми харесвали.
    Lexusът - Отвътре изглежда може би най-добре. Отвън също е готин, има агресивен и масивен вид.
    BMW-то е още консепт и за сега изглежда отвратително.
    Къде е Q7 в тази класация се пита в уравнението? И Range Rover. Малко изсмукана от пръстите е тая класация.
    От тези посочени бих се спрял на GLS, ако трябва да избирам.
  • 12 Лексус

    2 2 Отговор
    GLS-a
  • 13 4фа6

    4 2 Отговор
    Лада Нива му е основния конкурент на тоя грозник ...
  • 14 оня с коня

    4 0 Отговор
    Здравейте , на Всички въпреки , че съм мноооого запален фен на марката BMW и съм собственник на 3 модела ( X6F16 , X5Е71 и M5 ) , това тук е ужасно грозно , не прочетох или по скоро не е написано кой дизайнер е автор на ,,тоя бълвоч'' съжалявм но не ме ,,грабва'' ....
  • 15 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трифонов":

    Ама.. аз гледам и то не картинки а статистики и чета. Най продаваната марка - Тойота, най-уважаваната марка в Америка - пазар колкото цяла Европа - Лексъс, най-надеждната кола от 10 6 са Тойота и Лексъс. Ся кой каво му харесва е друг въпрос. Аз не си избирам колата като шапка - да ми харесва на цвят и на вид. Па ти си карай БМВ или каквото си искаш - някой трябва да храни сервизите.
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Ай четете, па си карайте гоуфу и оня дзвер БМВ дето нема друго кат него
    http://www.jdpower.com/press-releases/2017-vehicle-dependability-study
    http://money.cnn.com/gallery/autos/2015/10/20/consumer-reports-most-reliable-brands/index.html
    http://clark.com/cars/most-least-reliable-cars-consumer-reports/
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Въъъ..то където и да пипнеш все японските трошляци на първо място....ти западняците са мноо прости уе
    http://www.businessinsider.com/most-reliable-car-brands-consumer-reports-2016-10/#8-infiniti-up-16-spots-1
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    Въъъ...че и корейците вече са по-здрави от швабите
    http://www.autoguide.com/auto-news/2016/10/top-10-most-reliable-car-brands.html
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    И още, и още, ма ганьо си знае неговото
    https://www.consumerreports.org/car-reliability/the-most-and-least-reliable-cars-by-class/
  • 20 Хитлера

    0 2 Отговор
    Опитват се с БМВ да крачат ,но БМВ лети !!!