Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 11:15 3 983 5

Градовете с най-големи задръствания

  • автомобили-
  • задръстване-
  • градове

Експерти от британската организация RegTransfers съставиха рейтинг на най-проблемните градове за предвижване с автомобил. От изследването става ясно, че водачите в големите градове прекарват средно по 32 часа годишно в задръствания, стоейки на едно място. Проучването включва 1 064 населени места в 38 страни от света.

Лидерът в тази класация Лос Анжелис кара водачите да престояват в автомобилите си средно по 104 часа на година. Второто място е отредено на руската столица Москва, където шофьорите прекарват годишно средно по 91.4 часа в задръствания. Петицата се допълва от Ню Йорк, Сан Франциско и Богота, а София въобще не влиза в първите 20 града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KoKi4a

    2 1 Отговор
    Къде е ГЕШОВ?
  • 2 ГГГГГ

    9 0 Отговор
    50% от посочените са в САЩ. Щом го няма Пекин не е много реална.
  • 3 Съни

    9 2 Отговор
    Попадал съм в задръстване в Москва-еми ужас е. Пътя е с 6 платна в едната посока и пак върви много бавно. Дублиращи пътища също имат с по 2-3 платна в едната посока-е там няма мърдане..А най-голямото задръстване съм виждал в Лондон-няма да стъпя повече на Албиона.
  • 4 Дух

    14 1 Отговор
    Ако искате да видите истински задръствания - елате в Пловдив. От една година благодарение на комбинацията от "умни" светофари, стеснени булеварди за велоалеи, безкрайни ремонти и най-вече поради абслютната некадърност на взимащите решенията в община Пловдив по въпросите на организация на движението градът от 7:30 до 19:30 е едно голямо задръстване от край до край. Колкото повече милиони се усвояват толкова по-задръстен става градът. От 20 години няма нито един нов подлез, надлез или кръстовища на две нива - само безумни кръгови кръстовища и светофари с безкрайно много секции водещи до абсолютни тапи. Вследствие на това Пловдив е в челната тройка на градовете в Европа по най-мръсен въздух. Всички знаем на колко години е автопарка ни и какво изпуща докато чака на светофара или пълзи едвам едвам. Преди давахме за пример Софийските задръствания, това е минало благодарение на разумните инвестиции - кръстовища на две нива, надлези, метро и др. булевардите на София ми се струват пусти в сравнение с пловдивските.

    Коментиран от #5

  • 5 Густо Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дух":

    Чак недоумявам, след две години кой и как ще се наеме да оправя мизериите на мамин-златен! А не знам дали не е редно прокуратурата да поразнищи случая с "умните" светофари?! Обществени поръчки, фирми, какво обещали, какво дали... Подочул съм например, че историята на светофара на разклона за Марково, на околовръстното е много интересна, мдаа!