Last news in Fakti

21 Февруари, 2009 14:12 810 0

Big Boy’s Toys Super Show

  • maxximus g-force

Съществуват безброй хубави начини да се похарчат $2 911 000. От всички тях най-смахнат май изглежда да се монтират два турбокомпресора на киткар, за да бъде подобрено и без това рекордното му ускорение с едва половин секунда. Точно това обаче са направили американците Марлън Кърби и Дейвид МакМеън - съответно шофьор на лимузина и бизнесмен, който веднъж попаднал в нея.

Официалната версия за създаването на Maxximus G-Force разказва как на път към летището двамата се разговорили за коли и изведнъж установили, че имат сходна детска мечта - да създадат най-бързата серийна кола в света. Кърби карал лимузината, за да си вади хляба, но иначе бил талантлив конструктор и състезател, а МакМеън явно се чудел къде да дене излишните си пари. Съгласил се да финансира построяването на автомобил, който да ускорява по-бързо от всичко друго с позволение да се движи по пътищата за общо ползване.

Кърби работил по проекта четири години. Финансиралият проекта МакМеън твърди, че към Maxximus G-Force има интерес от купувачи в Средния Изток. Вероятно точно затова суперавтомобилът ще участва в Big Boy’s Toys Super Show на 30 април тази година в Абу Даби

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА