Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 11:42 5 532 14

J.D.Power: Най-качествените премиум автомобили

  • премиум автомобили-
  • надеждност-
  • качество-
  • lexus-
  • porsche
J.D.Power: Най-качествените премиум автомобили - 1

Резултатите от проучване, направено от аналитичната агенция J.D. Power, касаещи надеждността на автомобилите (VDS), показва, че марката Lexus за седма поредна година е номер едно при премиум автомобилите.

Марката печели пет награди и четири първи места в класациите за надеждност. Като най-добри модели са признати RX, GS, ES и СТ.

Рейтингът на J.D. Power VDS се прави на база информация от собственици на автомобилите, разказващи за повредите в техните коли.

В изследването са включени собственици на коли, произведени през 2015 година, тоест - до три годишни. Колкото по-нисък е балът, толкова по-високо е качеството на автомобила.

Втората позиция е за германската марка Porsche, а своеобразния бронзов медал отива при Buick. Infinity и BMW и Audi са трите подгласника на призьорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро

    17 11 Отговор
    Смешна класация. Всеки си хвали кашона, много ясно! Някой повече.
  • 2 А не мерси

    12 9 Отговор
    Щатска класация, правена на база щатските потребности... мен по какъв начин бърка това ?

    Коментиран от #5

  • 3 123

    14 7 Отговор
    Ха, ха - в класацията на премиумите няма Мерцедес. Пълнен смях.
  • 4 лексус

    20 13 Отговор
    Коментарите са излишни Лексус 7 години подред е номер 1.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "А не мерси":

    И що , в Щатите Мерцедес и БМВ не се ли продават или не искат да се продават ?? Или като не е немска класацията , значи е фалшива ?? Факт е , че извън Европа немските "премиуми" се купуват като "екзотични" марки , но никога не са били начело в класациите за надеждност и никога не са били водещи по продажби в сегмента , даже Тесла ги задмина още 2015 г !
  • 6 Ервин

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "лексус":

    Вярно, излишни са.
    Явно си нямаш и хал хабер от автомобили!
  • 7 Недей да говориш глупости

    18 1 Отговор
    Тея дето много говорят, въобще виждали ли са Лексус? Японецът може да е много неща, но да е мърляч не е едно от тях. Те като правят нещо, го правят като хората. Няма класация на надежност или качество, където Лексус да НЕ Е на първо място, те стигат до крайности за да си запазят репутацията на надежни автомобили.
    Това, че българинът няма пари да си купи такава кола, е друг въпрос.
  • 8 ВАГ

    5 21 Отговор
    Няма да казвам за Ауди , но ... ако питате всеки американец който притежава Лексус каква кола му е на сърцето 99% ще кажат "НЕМСКА" ,най-вече БМВ и Мерцедес .

    п.п. Лексуса е понапудрена королка

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Недей да говориш глупости

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "ВАГ":

    Е Аудитата какво са, бе, ВАГаджия? Поне повечето Лексуси са със задно или с AWD.
  • 10 мм84

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "ВАГ":

    Колега, тук си личи колко си неусведомен и необразован на тема автомобили. За разлика от твойте любимци ВАГ където всичко е ишлеме и разликата между ауди, шкода, сеат е само в емблемата, при Лексус и тойота няма нищо такова.
    Да, Лексус е луксозната марка на тойота, но всеки автомобил е на собствена платформа, собствени двигатели , мултимедиа, електроника и всичко. Кажи ми поне една тойота, която има същата техника на Лексус?

    Коментиран от #12

  • 11 дАРД

    10 0 Отговор
    Гроздето е на високо и кисело.Със заплата от 1000лв не става.
  • 12 ВАГ

    3 14 Отговор

    До коментар #10 от "мм84":

    Хах ,добре ве г-н Разбирачев , викаш ВАГ-а е на ишлеме а ,ха ха ха.
    Тойотата дали има един чарк който да е произведен в Япония ,а !!! ...риторичен въпрос .
    А Лексуса е един грозен автомобил който НИКОГА не може да стигне нивото на трите големи немеца ....ама никога.
  • 13 ссс

    10 2 Отговор
    ВАГ ти бав но раз ви ваш ли си.
  • 14 Ops

    4 0 Отговор
    Те тия работи са ясни, хансовете продължават да се излагат с гаранция 2+2 години докато Лексус отдавна дава 6 г щото повече си вярват на техниката. Освен това Лексус никога не използва евтина работна ръка за разлика от хансовете, чиито 7ма серия, S класа и А8 се произвеждат от разни бедни индианци в египет, индия, индонезия и т.н Лукс произведен от евтина работна ръка, такова нещо не съществува, добре че доста хора живеят изостанали с 20 г и пак си повтарят едно и също и за тях светът е спрял, а всъщност спрелите са те. Лексус се извиняват че техния модел RX вече се произвежда и в канада... КАНАДА! Хансовете ще се извинят ли че водещите им лимузини се прозвеждат в египет и индонезия? Кога?