Last news in Fakti

30 Април, 2018 11:31 12 050 8

Полските катаджии спряха да глобяват

  • полиция-
  • кат-
  • полша-
  • глоби-
  • протест-
  • заплати

По този начин органите на реда в Полша протестират заради ниските си заплати. Те продължават да спират водачите на МПС-та, които извършват нарушения, но не налагат глоби. Ограничават се само с морални тиради.

По информация на полския канал TVN24 варшавските служители на пътна полиция се оплакват от ниското заплащане и от факта, че размера на доходите им зависи от това дали са изпълнили нормата за количество глоби.

Сега се налагат единствено глоби за най-тежките провинения на пътя, които наистина застрашават живота на участниците в движението. Така, от началото на април са съставени само 496 акта, като в предишните месеци те са над 27 000.

Протестирайки по този начин, полските полицаи дори не нарушават закона, защото според местното законодателство глоба или административно наказание на водач на МПС се налага по усмотрение на пътния полицай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тттт

    54 1 Отговор
    Поляците щом стъчкуват за пари....работата е зле! Пък ние.....
  • 2 РЗС

    37 1 Отговор
    те и в бг не глобяват, ако играеш с тях на играта ''кво правим сега''

    Коментиран от #3

  • 3 hmmmm

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Сега по-малко ....страх ги е да не ги пипнат!
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    10 3 Отговор
    Ако от някъде можете да нанмерите статистика, то почти сигурен съм, че за периода на стачката, през който няма да глобяват гражданите, то най-вероятно ПТП-та ще намалеят. Много пъти съм писал, че много от катастрофите стават заради това, че дисциплинираните спазват ограниченията, а джигитите се изнервят и правят рисковани изпреварвания. Като няма кой да глобява, то тогава всеки ще кара според възможностите си, без да се притеснява от глоба.

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Правилата са създадени за безопастността на участниците на пътя, ограниченията са поставени по същата причина. Ако всеки кара според това колкото му е акъла рискува живота на невинни хора, за неговия е ясно,че на никой не му пука, дори и на него самия.

    Коментиран от #6

  • 6 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Ограниченията на скоростта в България още от времето на СОЦ-а не са сложени, за да се спазват и да пазят хората, а са сложени, за да са хранилки на КАТ. АМа ти няма как да го разбереш, защото вярваш на пропагандата. То ако имаше някаква полза от тях, най-вероятно след като накупиха тириногите камери, с които глобяват под ред, то вече не би трябвало да има катастрофи. Да, ама не, те даже се увеличиха ПТП-та.
  • 7 qwerty

    2 0 Отговор
    След Богоров, например е еднопосочно-двулентово, но разни тарикати си направиха автокъщи, сервиз за камиони и т.н. точно на банкета и заради тях побиха едни знаци с ограничение 40км/ч. Същата работа е онзи недомислен светофар в нищото преди Богоров за складовете или каквото е там. Като са толкова богати, защо не направиха една рампа и камионите да преминават през нея, а не да пускат светофара даже и в почивни дни.
  • 8 кат

    1 0 Отговор
    Да им вземат нови обувки и скьпи радари като нашите